reportage> Wie schiet de hoofdvogel af?

LIVEBLOG - 24 urenloop

Bloed, zweet, tranen en vooral veel passie. Dat is de 24 urenloop in een notendop. Verlengt Apolloon zijn abonnement op de eerste plaats, of toch maar VTK? Of een derde hond? Volg het hier!

17u35

U kan ook nog steeds onze charts bekijken. Die vindt u hier:

16u26

Lopers voor Apolloon aan het standje gevraagd.

16u22

Het is ongemeen spannend tussen Tripel Hop en Lerkeveld. Zij lopen op dit ogenblik zo ongeveer naast elkaar. Ook tussen Wina en VRG Crimen is het nog spannend. VRG Crimen heeft van zijn voorsprong nog een rondje over.

16u05

De verhoudingen blijven al even gelijk. Apolloon komt niet echt dichterbij.

15u21

Gewoonlijk hoopt VTK op regen. Dan mogen de topsporters van Apolloon niet lopen wegens gevaar voor blessures.


15u12

Ook op sociale media voelt men de druk.

15u00

Als VTK het tempo van de afgelopen negentien uren aanhoudt, eindigen ze op 1053 rondjes en breken ze het record van Apolloon net niet. De speedyteams komen er echter nog aan.

14u55

Zeseneenhalve ronde is het verschil intussen. Legt VTK deze 24 urenloop in een beslissende plooi?

14u48

De vertegenwoordiging van vrouwelijke lopers binnen Apolloon is de afgelopen edities telkens een punt van debat geweest. Preses Sander Van Den Broeck erkent dat dit vroeger een probleem was. 'Ik heb altijd geijverd voor meer vrouwelijke lopers binnen Apolloon. Dit jaar zijn er dan ook een aantal binnen de vereniging, ongeveer even veel als de afgelopen jaren. We willen echter ook het competitieve laten primeren op het recreatieve. Onze selectie van lopers is daarom streng.' De preses bevestigt dat vrouwelijke leden van Apolloon soms voor andere verenigingen lopen.

Toch zijn er een aantal meisjes die de topresultaten van de koplopers halen. Zo loopt Lone Meertens mee met VTK, waar ze een indrukwekkende 1 minuut 23 seconden haalt. 'Het is altijd leuk als er meer meisjes zijn, maar ja, die limiet is gewoon gelegd op 1 minuut 25. We doen dat uiteindelijk om de overwinning binnen te kunnen halen.' Meertens merkt op dat de 24 urenloop steeds professioneler en competitiever wordt. 'Maar het blijft altijd plezant', verzekert ze ons. Ook VTK-meisjes die door de strenge limiet uit de boot vallen, gaan wel eens voor een andere ploeg lopen. 'Maar uiteindelijk geldt dat even goed voor jongens die de tijd niet halen', nuanceert ze.

14u19

In de strijd om de eerste plaats gaat het nog steeds tussenVTK en Apolloon. Apolloon staat momenteel op een tweede plaats met zes ronden achterstand op VTK. Preses Sander Van Den Broeck heeft er echter nog alle vertrouwen in.'VTK is sterk dit jaar, maar onze lopers zijn sneller. Het verschil in puntenis klein en ik twijfel er niet aan dat we hen nog zullen inhalen.'


10u35

LBK maakt opvallende comeback! Een stand van zaken lees je hier.

10u19

Verrassend slaagt Psychokring erin om zowel Politika als Underdogs achter zich te laten. Psychokring stijgt dus naar de veertiende plaats met een ronde voorsprong op de volgende. Politika en Underdogs hebben op dit moment hetzelfde aantal rondes, en strijden voor de overmacht.

09u17

VTK zit voor op Apolloon! Hoe zien de presessen het?

09u10

De spannendste strijd momenteel is die voor de negende plaats tussen residentieteams Tripel Hop en Lerkeveld. Tripel Hop heeft momenteel de bovenhand. De drietand van FLINT, Pius en Thomas Morus neemt bovendien voor de eerste keer deel. 'Wij mikken op top tien', zegt Tom van Tripel Hop. 'Het is heel spannend. We hoppen al de hele nacht op en over elkaar. Lerkeveld komt nu wat in de problemen, dus we proberen hen wat op achterstand te zetten.'

'Wij hebben geen moeilijke momenten. Wij zullen de eerste residentie zijn'

Simon Bos, preses van Lerkeveld

Lerkeveld is al jaren de eerste residentie op de 24urenloop. 's Nachts werken ze met een gangensysteem. Elk van de acht gangen neemt een tijdsblok voor zijn rekening. 'Wij zitten in de strijd om de beste residentie te zijn van Leuven', zegt Simon Bos, preses van Lerkeveld. 'En natuurlijk zijn wij dat.' Een moeilijk momentje dan misschien? 'Wij hebben geen moeilijke momenten. Wij zullen de eerste residentie zijn. Die negende plaats is voor ons.'

08u30

VTK heeft de voorsprong op Apoloon ondertussen uitgebouwd tot vier rondes en blijft gestaag uitlopen. Zal Apoloon erin slagen de achterstand in te halen? Ondertussen is de 24 urenloop halverwege.

08u19

De DJ's hebben het werk inmiddels hervat en verrijken de ochtend met dansbare beats. Na meer dan een half uur buiten werking te zijn is de live-feed van Ulyssis ondertussen net hersteld. U kan dus terug live de evolutie van het klassement volgen.

07u55

Een eenzame haan kraait, de ochtend breekt aan en een nieuwe schare lopers komt de nachtraven aflossen. De voorsprong die VTK gedurende de nacht heeft uitgebouwd blijft voorlopig behouden, en het is dan ook afwachten of de nieuwe dag verandering zal brengen. De sfeer zit er in ieder geval goed in. Naast de looppiste is het vooral zoeken naar het beste kraam om een ontbijt bij te versieren.

05u36

Toch een hazenslaapje gedaan? Dan moet u weten dat LBK rond half vijf Medica heeft afgelost op de vierde plaats, en dat onderin het klassement Psychokring de rode lantaarn heeft overgelaten aan Triomphe. VTK heeft intussen een voorsprong van een tweetal ronden uitgebouwd.

02u58

De afstand tussen Apolloon en VTK wordt steeds kleiner. VTK staat nu zelfs weer op kop.

02u28

Dubbelt VTK Apolloon? Nog slechts minder dan 1 ronde verschil tussen beide koplopers!

00u39

De nacht valt, heel wat bezoekers zoeken nu vooral hun bedje op. Een analyse van de tussenstand vind je hier.

00u17

Een overzicht van de laatste twee uren. De typische groepjes worden gevormd.

23u53

Een voorlopige tussenstand:

23u36

Apolloon ligt anderhalve ronde voor. Ekonomika legt de strijd voor de derde plaats in een plooi. Het ligt twee ronden voor op Medica. LBK loopt daar nog eens twee ronden achter.

23u29

Druk. Druk. Druk.

23u08

Even technische problemen, maar de liveblog staat er weer!

22u51

Of Sels ook een rondje gaat lopen? "Het is me nog niet gevraagd, maar als men mij vraagt, wil ik dat gerust wel doen!"

21u32

21u08

VTK en Apolloon zitten nek-aan-nek. Vanaf nu kun je ook de rondjes volgen via 24urenloop.be.

21u07

EHBO nodig? Je vindt het Rode Kruis in Gebouw De Nayer en kan hen bereiken via 0477 97 19 38.

20u30

20u16

Herbeleef het startschot hier!

20u02

Het ererondje is achter de rug, het startschot is gegeven. 24 urenloop 2017 is begonnen!

19u38

Vorig jaar won Apolloon naar traditie de 24 urenloop. VTK was een waardige tegenstander, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor de overmacht van de Apolloniërs. Ekonomika won de tweestrijd met LBK.

Zowel Apolloon als VTK verbraken het record van 2015: 1055 rondjes voor Apolloon, 1053 voor VTK - heel wat meer dan het record van het jaar ervoor van 1034 rondjes. Ook tussen Ekonomika en LBK werd het spannend: 1004 tegenover 1003 rondjes.

Ekonomika won de tweestrijd met LBK, met slechts 1 rondje verschil: 1004 tegenover 1003! Medica volgde met 932 rondjes. Opvallend was het hoge aantal persoonlijke records van vorige editie. VTK, Apolloon, Ekonomika, LBK, Industria, Wina, VRG/Crimen, Politika en Pyschokring haalden allen een persoonlijk record.

18u53

De messen worden geslepen en de competitie wordt uitgedaagd. Binnen dik een uur geeft rector Luc Sels het startschot van deze 46e editie van de 24 urenloop, die wij tot het bittere eind coveren via deze liveblog. Stay tuned!

Powered by Labrador CMS