artikel> Snel, Sneller, Snelst

Medica klaar voor 24 urenloop

De 24 urenloop is de competitieve loopwedstrijd tussen de Leuvense studentenkringen. Dit jaar vindt die plaats op 25 oktober, maar Medica begint alvast met trainen. Wie volgt?

Gepubliceerd

De 24 urenloop zal op 25 oktober en 26 oktober integraal gecoverd worden door onze krant.

De 24 urenloop is het grootste sportevenement aan de KU Leuven en brengt jaarlijks bijna twintig kringen op de been. Niet alle kringen strijden om de eerste plaats. Velen willen eerder een concurrent uitschakelen of het mooiste standje hebben. Op het evenement is er veel meer te doen is dan enkel lopen: kringen verkopen er spotgoedkoop voedsel en ’s avonds treden er bands op.

‘Wij houden donderdag 29 september al onze eerste training’, vertelt Marthe Jennis, sportverantwoordelijke bij Medica. ‘De 24 urenloop valt dit jaar extra vroeg, wij hebben dan ook besloten om in de eerste week meteen al te beginnen.’

Wat Medica daarmee wil bereiken, is duidelijk: ‘We plannen om dit jaar de derde plaats te veroveren en Ekonomika en LBK ver achter ons te laten. Bovendien zouden we graag een nieuw persoonlijk record neerzetten.’

Vorig jaar lieten de medici Ekonomika op de vijfde plaats, maar werden ze zelf geklopt door LBK op drie. Ook Ekonomika is al volop bezig met de voorbereiding en zal dit jaar weer voor de derde plaats strijden.

VTK voor overwinning

Dat is echter buiten Industria gerekend. ‘Wij houden elke week twee looptrainingen om Ekonomika naar de zesde plek te sturen en zelf vijfde te eindigen’, laat hun preses Florian Vermeir nog weten.

VTK zal vanaf de tweede week beginnen met trainen. ‘Na onze nipte nederlaag van vorig jaar, zijn wij er dan ook van overtuigd dat we het Apolloon moeilijk kunnen maken dit jaar en dat we een tweede overwinning op drie jaar tijd kunnen halen’, vertelt Jesper Becks, groepscoördinator sport bij VTK.

Powered by Labrador CMS