nieuws> Fakbar doet verbouwingen

Politika Kaffee gaat maar één semester open

Door verbouwingswerken gaat de fakbar van de pol & soc'ers enkel het eerste semester open. Desondanks heeft de kring grote lustrumplannen.

Gepubliceerd

'Het is een oud gebouw, veel zaken zijn kapot of versleten. Er was daarom al even nood aan een opfrissing', vertelt Mathis Dumery, hoofdbeheerder van Politika Kaffee. Er zullen verbouwingen plaatsvinden in het tweede semester, dan moet de fakbar een aantal maanden dicht.

Aangezien de kosten voor de verbouwing ingecalculeerd waren, zal de fakbar haar prijzen niet optrekken in het eerste semester. De hoge energie- en grondstoffenprijzen baren veel andere horeca zorgen. Het Kaffee draaide het afgelopen jaar echter erg goed, daarom is het voorlopig nog niet nodig om een verhoogde rekening naar de klant door te schuiven.

Lustrumplannen

Politika, de studentenkring van de hele sociale campus, blaast dit jaar tachtig kaarsjes uit. De kring laat zich door de verbouwingen in de fakbar er niet van weerhouden om een groot feest te geven. 'We hebben erop gelet dat de feestjes die we in de fakbar willen geven, zoveel mogelijk naar het eerste semester zijn verschoven', vertelt kringcoördinator Frauke Geerts.

Naast fakfeestjes heeft de kring ook andere evenementen in petto voor haar verjaardagsfeest. 'Er is veel in de maak, we verklappen nog niet alles, maar studenten kunnen bijvoorbeeld al uitkijken naar een springkasteel op de campus tijdens onze openingsweek', vertelt Geerts. Die valt volgende week.

Naast speciale evenementen zal de kring alles doen wat ze normaal doet, 'maar dan groter'. Zo zal er bijzondere aandacht gaan naar het jaarlijkse galabal, en naar de 24 urenloop. Vorig jaar behaalde de kring daar nog een uitzonderlijk hoge plaats in de ranking. 'Het zou fijn zijn als we dat kunnen overdoen', aldus Geerts.

Ze besluit: 'We hopen op een coronavrij jaar waarin we alles op de planning kunnen realiseren. De sluiting van onze fak is jammer, maar we maken er alsnog een groot feest van!' Dumery vult aan: 'Een bomvol Kaffee in het eerste semester, dat is wat ik hoop. Meer moet dat niet zijn.'

Powered by Labrador CMS