artikel> Gratis evenement voor studenten met een sportkaart

Virtual reality: een ongewone sport

Wie had ooit gedacht dat je aan lichaamsbeweging kon doen door een virtuele bril op de zetten? Op woensdag 2 maart kunnen Leuvense studenten het zelf in de sporthal UC Leuven ondervinden.

Gepubliceerd

Wednesday Sportfever; sportdienst UCLL, LOKO sport en KU Leuven nodigen Leuvense studenten uit om gedurende het hele semester ongewone sporten uit te proberen. Zo krijgen nieuwsgierige studenten op woensdag 2 maart de kans om hun fysieke conditie op peil te houden door een unieke virtual reality (VR) ervaring.

Het mini evenement werd mede georganiseerd door vier studenten: Vince De Bondt, Jari Milis, Edward Dans en Lowie Geudens. Dat deden ze als onderdeel van hun stageproject binnen de lerarenopleiding lichamelijke opvoeding aan de UCLL. 'We kozen voor deze sport, omdat ze nog in haar kinderschoenen staat', zegt De Bondt.

Volgens De Bondt was het concept VR een paar jaar geleden vrijwel onbekend. Het team merkte echter dat de populariteit in stijgende lijn ging en zagen sportief potentieel in de technologie. 'Het is heel intensief, maar dat heb je niet door omdat je in een andere wereld zit', legt De Bondt uit.

Op het evenement zullen er in totaal drie spellen beschikbaar zijn: een solospel met virtuele bril, een tweede in team en als derde optie een spel met een virtuele wand. Elk spel wordt uitgeoefend in een tijdslot van een half uur.

Inschrijven kan voor een van de volgende sessies: sessie een van 15:30u tot 17:30u, sessie twee van 17:30u tot 19:30u en sessie drie van 19:30u tot 21:30. Alle studenten zijn welkom, mits het dragen van een mondmasker. Bij inschrijving betaal je slechts vijf euro. Zij met een sportkaart hebben een voordeel, namelijk gratis toeging tot het sportevenement.

Inschrijven kan via https://www.ucll.be/studeren/s...

Powered by Labrador CMS