NIEUWS KOTENTEKORT

Voortaan andere toelatingsvoorwaarden voor residenties

Amerikaans college, kot, residentie

Komend academiejaar wijzigen de voorwaarden om op een niet-gesubsidieerde residentie van de KU Leuven te verblijven. Wie zich inschrijft voor een extra bachelor of master zal in principe niet kunnen blijven. Broers en zussen krijgen geen voorrang meer en ook voor doctorandi en personeel verandert er veel.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

De KU Leuven past de voorwaarden om op een niet-gesubsidieerde residentie te verblijven aan, dat staat te lezen in een mail die sommige studenten ontvangen hebben. De universiteit beargumenteert die aanpassingen met de stijgende vraag naar huisvesting en wil ook de voorwaarden van niet-gesubsidieerde residenties afstemmen op die van gesubsidieerde residenties.

Geen extra's, geen broers en geen zussen

Een eerste bachelor of master, een schakeljaar, voorbereidingsprogramma of uitgebreid talenprogramma zullen nog toegang geven tot de niet-gesubsidieerde residenties. Een extra bachelor of master zal die deur echter sluiten. Studenten die op een residentie zaten nog voor ze besloten om dat extra diploma na te jagen, zullen wel een extra academiejaar op hun residentie kunnen blijven wonen.

Broers en zussen van studenten op een residentie zullen ook niet langer voorrang krijgen. Hun aanvragen worden vanaf volgend academiejaar gelijk met andere aanvragen behandeld.

Doctorandi strikt gescheiden

PhD-studenten zullen geen kamers, maar enkel nog studio's of appartementen kunnen huren. De voorwaarden vermelden uitdrukkelijk dat als masterstudenten op een residentie volgend jaar willen doctoreren, ze hun kamer niet kunnen houden. Een applicatie voor een studio of appartement kan dan wel.

Omgekeerd kunnen gewone studenten ook geen appartementen of studio's huren. Ook personeelsleden die geen studentenstatuut hebben, zullen voor hun huisvesting niet meer bij de KU Leuven terecht kunnen. Enkel internationale personeelsleden met werkovereenkomsten van minder dan een jaar kunnen eventueel een studio of appartement huren.

De universiteit ging voorlopig niet in op bijkomende vragen.

Powered by Labrador CMS