artikel> Studententool nu meer gestroomlijnd

Quivr vernieuwt en werft aan!

Quivr komt met een nieuwe versie van haar applicatie. Zo hoopt de start-up te kunnen beantwoorden aan de feedback van haar doelpubliek, u dus, de student.

Gepubliceerd

Quivr? Heb ik al van gehoord ja, maar wat is het?

Quivr lanceert dit weekend haar nieuwe versie, maar wat is Quivr nu precies? Voor vele studenten behoeft de app geen introductie meer. De applicatie kent zo’n 50.000 actieve gebruikers per maand. Opgestart door en voor studenten als handige tool om lessenroosters altijd bij de hand te hebben, wil ze nu net dit punt wijzigen.

Zo kan de iOS-gebruiker voortaan veel handiger door zijn/haar weekschema swipen, waarbij meerdere dagen naast elkaar komen te staan. Dit was tot nu toe enkel mogelijk voor de Android-gebruiker. Na meldingen hierover van iOS-gebruikers bij het Quivr-team, is men met deze commentaar aan de slag gegaan. Bovendien zijn de beide versies nu beter op elkaar afgestemd, zodat vrienden met andere besturingssystemen op hun smartphones voortaan niet lang moeten zoeken om de functies die ze gebruiken aan elkaar te laten zien. Op die manier kan je voortaan eenvoudig elkaar wegwijs maken in de app.

De functies zijn bijzonder uitgebreid. Zo heb je je lessenrooster steeds bij de hand, maar ook dat van vrienden. Dan is er nog de bibmonitor, handig voor menig student. Daarmee kan je zien hoe de Agora weer eens volstroomt en stel je vast dat je de volgende dag beter niet snoozet. Het Alma menu is er voor de student die toch niet heeft leren koken toen hij op kot ging en last but not least kan u altijd via de app terecht bij de stukken kwaliteitsjournalistiek van Veto.

Wat is er veranderd?

De veranderingen bevinden zich voornamelijk op het vlak van de interface. Functies zijn er niet bijgekomen. De interface oogt moderner, het lessenrooster overzichtelijker. Voor de rest blijft de applicatie relatief herkenbaar. De release vond plaats dit weekend, dat wil zeggen dat je de nieuwe versie nu reeds kunt downloaden voor Apple en Android.

Groeien en doorgroeien

De bedoeling is dat de beta versie het oude publiek opnieuw meetrekt in het verhaal, maar ook dat ze nieuwe studenten kan bekoren. Nu kunnen studenten aan de KUL, al haar associaties en aan de UGent de app gebruiken. De bedoeling is om ook toegang te krijgen tot de andere Vlaamse universiteiten en nadien is de wens om eventueel uit te breiden naar en in Wallonië. De start-up voor en door studenten hoopt daarom nog extra mensen aan te werven.

Powered by Labrador CMS