Amber Sels

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Amber Sels

On the 29th of July, Quacquarelli Symonds, known for its leading university rankings, published the QS Best Student Cities 2023. Leuven conquers a place in the top 50 student cities worldwide.

Op 29 juli publiceerde Quacquarelli Symonds, bekend voor zijn toonaangevende unversiteitsranking, de QS Best Student Cities 2023. Leuven veroverde een plaatsje in de top 50 studentensteden wereldwijd.

Deze week ging menig hart sneller slaan in Het Depot. De Nederlandse MEROL slaagde erin het publiek te verleiden met haar controversiële nummers, podiumprésence en steengoede band.

Professor en psychiater Erik Thys blijkt een artistieke duizendpoot. Creatieve bezigheden zijn niet alleen zuurstof voor Thys, maar ook een hulpmiddel voor zijn psychiatrische patiënten.

De internationale academische gemeenschap lijdt onder de oorlog in Oekraïne. Het Westen reageert hard met sancties tegen Rusland, maar toont zich empathisch door individuele academici te verwelkomen.

Is het toeval dat 88% van de decanen aan de KU Leuven witte mannen zijn? Onderzoek van de VUB wijst uit van niet. Het onthult structureel seksisme en racisme aan Vlaamse universiteiten.