Anneka Robeyns

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Anneka Robeyns

Onze Leuven Jazz headliners hadden niet verder uit elkaar kunnen liggen: ‘moeilijke’ jazz moet opboksen tegen zijn toegankelijke tegenpool. Een streling voor het oor, maar intimiderend bij momenten.

Chloé Van Bael van Koffie Onan helpt ons op weg in de wereld der duurzame koffieproductie. Buckle up.

De toekomst van een jonge deserteur hangt aan een zijden draadje. Geen mens die in zijn onschuld wil geloven. LBK + Bios waagt zich aan een oorlogsdrama van het donkerste soort.

De blok breekt aan, terrasjes worden gedaan, maar je kan net zo goed naar deze evenementen gaan. Ontdoe je van de stress met de volgende cultuurtips.

Zes ‘eerbare burgers’ raken verwikkeld in een potsierlijke carrousel van misverstanden. Met dit blijspel, vol vreemdgaan, liegen en bedriegen, slaagt VRG + Ekonomika volledig in zijn opzet.

Wie met de trein naar Leuven komt, passeert er onwillekeurig elke week. Het laatste café van onze volkse kroegentocht is bruin, berucht en ligt recht tegenover het station: café In Den Oude Tijd.

Lente! Tijd om de bloemetjes buiten te zetten op een cultureel verantwoorde manier.

Dorestad, 1493. Hilde en Laurentia raken verwikkeld in het grootste bovennatuurlijke conflict van hun tijd: de voortslepende oorlog tussen vampiers en de inquisitie van Europa.

Qui sommes-nous? Was machen wir? Het Driede Verdiep verenigt onze drie landstalen in een platform dat taalbarrières wil slopen en drempels wil verlagen. ‘Wij zijn uitgesproken Belgisch’ klinkt het.

Iets nieuws, iets spannends, iets ongehoords. Op woensdag 28 maart pakte het Universitair Harmonieorkest uit met twee Belgische premières ter verbreding van de muzikale horizon.

Docville strijkt weer neer in Leuven. Van 21 tot 29 maart wijdt het festival zich aan de documentaire, ditmaal met een focus op wetenschap. Wij waren aanwezig op de openingsavond.

Dinsdag 13 maart brak weer een nieuw seizoen aan voor het betere studententheater. Een divers programma, talentvolle casts en vriendschappelijke competitie staan ons te wachten. IFTf 2018 is daar!

In 2013 erkende de UGent de eerste SM-studentenvereniging van ons land, Kajira. Zij bieden een platform voor studenten met interesse in BDSM.

We vallen op brunettes, we vallen op blondines. De één loopt warm van voeten, de ander wordt geil bij het knallen van de zweep. Kan die verscheidenheid van smaken biologisch verklaard worden?

Niemand wil herleid worden tot zijn beroep. Mannelijke sekswerkers evenmin. Vijf masterstudenten geschiedenis brengen in een lezing de menselijke kant van het verhaal.

Op zaterdag 10 maart vierden gedetineerden en vrijwilligers ‘50 jaar theater in Leuven Centraal’. De feestelijke receptie kon om voor de hand liggende redenen niet in het stadhuis worden gehouden.

In deze kroegentocht struinen we voor een keer niet de Tiensestraat door. We doen het wat verderop in de Diestsestraat en passeren vier volkse kroegen. Derde halte: In De Toewip.

Over twee weken schiet Leuven Jazz weer uit de startblokken. Met een programma dat tien dagen overspant, tracht men luisteraars te bekeren tot het beste van jazz vandaag.

Enkele cultuurtips om het nieuwe semester op cultureel verantwoorde manier in te zetten.

Weinig plekken doen mensen zo terugdeinzen als een galerij met kunst in de vitrine. Galerijhouders in hartje Leuven proberen elk op hun eigen manier de strijd aan te binden met deze drempelvrees.

Uitgekaterd na het Sportpladijs? Ideaal moment voor een gezonde portie cultuur.

Met de val als metafoor maakt curator Ief Spincemaille een tentoonstelling over het (on)vrijwillig opgeven van wat gekend en vertrouwd is. Bij Veto valt (Let Yourself) Fall alvast in goede aarde.

Vrijdagavond staat een winters geklede kudde te dralen voor het Depot, niet voor niets de koude trotserend. Absynthe Minded, in gewijzigde samenstelling, staat vanavond op de planken.

Iedereen is uniek en dat zien we ook aan onze kledingsstijl. Maar in welke mate geeft ons uiterlijk een inkijk in onze identiteit en hoe speelt de markt daarop in?

Pieter Boulogne geeft op 6 december een lezing over kunstactivisme in Post-Sovjet Rusland. Wij kregen de kans om al eens wat gedachten te wisselen.

De zoektocht naar een partner is geen sinecure in tijden van sociale media. Ongeschreven dating-regeltjes steken de kop op en hard-to-get spelen is de norm. Waar komt dit vandaan?

De nacht loopt ten einde, de dag nadert al (Rom. 13, 12). Om een mistige kwart voor zeven ‘s morgens staan we aan de poort van Seminarie Leo XIII om het ochtendgebed met San Damiano mee te volgen.

Wat u moet weten voor het slapengaan: de stand is in lijn van de verwachtingen, LBK doet het slecht.

Bloed, zweet, tranen en vooral veel passie. Dat is de 24 urenloop in een notendop. Verlengt Apolloon zijn abonnement op de eerste plaats, of toch maar VTK? Of een derde hond? Volg het hier!

Stadswacht onthulde zijn nieuwe single ‘Allemaal willen wij de hemel’. Met ingetogen sound en een actuele boodschap slaan ze de spijker op de kop en zetten ze de toon voor een eerste album.

In Tweestrijd spelen Maarten en Julie de wedstrijd van hun leven. Het moet altijd sneller, beter en efficiënter, zoals de maatschappij het voorschrijft. Klinkt herkenbaar. Maar hoeveel is genoeg?

Al tien jaar zorgt humor voor brood op de plank van Xander De Rycke. Voor hem is zijn beroep dan ook zoveel meer dan zomaar een mopje vertellen.

Wie ‘choker’ intikt op Wikipedia krijgt het luchthartige synoniem ‘slavenband’ voorgeschoteld. Waarom gaan deze juwelen veelal gepaard met een negatieve connotatie? Veto zoekt uit waar het misging.

Zoals bijen op honing - of vliegen op rottend vlees - komt menig man afgevlogen op STUK STARTfeest, gelokt door de belofte van gratis live-acts en een dik feestje om de avond mee af te sluiten.

Het glazen plafond is een feit. Waarom klimmen vrouwelijke academici niet door tot de top? Veto zocht naar obstakels - en vond.

De Schouwburg blies 150 kaarsjes uit en dat ging gepaard met de nodige festiviteiten. Haar historie, hier te lezen, is er een van ambitie en pech, pracht en praal.

De Leuvense Schouwburg blaast dit weekend 150 kaarsjes uit en dat moet op gepaste wijze gevierd worden. Veto brengt verslag uit van de vierentwintig uur durende festiviteiten.

Save the date, want onder de noemer PiLoT1 stappen kunst en wetenschap aan de KU Leuven in het huwelijksbootje. De allereerste tentoonstelling van dit verbond vindt plaats van 18 tot 28 mei in STUK.

Na vier jaar moet Katlijn Malfliet, Leuvens eerste vicerector Duurzaamheid, Diversiteit en Cultuur, de harp aan de wilgen hangen. Veto zocht haar op voor een afscheidsinterview.

‘Mockumentary of a contemporary saviour’ is geen documentaire-stuk met een satirisch kantje. Het is een gitzwart visioen over een verre toekomst. Waar Vandekeybus naartoe wil, komen we niet te weten.

Onderzoek toont aan dat meer en meer studenten een dubbelleven leiden als prostituee. Zij krijgen te maken met sociale stigma's en een gebrek aan maatschappelijke discussie en hulpverlening.

Een gevulde zaal voor ‘De Korst en de moord in de aula’. De studentikoze parodie op Baantjer valt in al zijn onbeholpenheid goed in de smaak.

Je bent jong, gemotiveerd en wilt iets betekenen. Veel studenten trekken voor stages, onderzoek of vrije tijd naar het Zuiden.

Op 7 december bewees het Arenbergorkest dat die befaamde ‘Scandinavische gezelligheid’ of ‘Hygge’ soms ook wel een beetje tot in Leuven kan worden gevoeld.

Green Office KU Leuven, een spiksplinternieuw duurzaamheidspunt voor en door studenten, deed voor het eerst zijn deuren open voor het grote publiek.

Faculteitscafé Letteren, onder Letterenstudenten simpelweg bekend als 'de Fak', houdt dit academiejaar zijn deuren gesloten op maandag.

Dit academiejaar ontvangt de KU Leuven wel meer dan 7.000 internationale studenten. Het Buddy Programme maakt hen al sinds 2005 wegwijs in het Vlaamse studentenleven.

Callboys Wes, Devon en Jay veroveren Vlaanderen met 1500 zelfgemaakte dildo’s. Hun bedenker Jan Eelen vertelt over zijn voorliefde voor kak, Randy en valse cloners.

Het mysterieuze land Noord-Korea laat weinig van zich zien. Een interview met een Noord-Koreaanse vluchteling leent zich daarom tot een unieke inkijk op het doen en laten van deze gesloten dictatuur.

Wie "graphic novel" denkt, denkt "veredelde strip". Maar waar men de strip vroeger beschouwde als leesluiheid-bevorderende jeugdlectuur, nemen literaire uitgevers het medium nu plots veel serieuzer.

Het InterFacultair Theaterfestival (IFTf) werd naar jaarlijkse traditie ingezet met een openingsreceptie. In een reeks teasers presenteerden de kringen hun artistieke geesteskinderen.