Anton Geers

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Anton Geers

De Leuvense studentenkoepel LOKO begon dit jaar met een volledig vernieuwde werking. Hoog tijd voor een evaluatie dus.

Met het pas geopende Sluispark en het VAART Festival voor de deur bloeit de Vaartkom meer dan ooit te voren. In zijn project DUIK wil acteur Koen Monserez de mensen rond de Vaart verbinden.

Naar jaarlijkse traditie laten de vierdejaars studenten burgerlijk ingenieur-architect zich van hun meest kunstzinnige kant zien met een creatieve projectweek op een unieke locatie.

In tijden van Netflix, Popcorn Time en recent VRT NU is een televisie op kot een zeldzaam goed. De laptop is bij uitstek het medium geworden waarmee studenten zich aan programma’s en films vergapen.

Vorige week maandag werd de Leuvense binnenstad een beetje kleurrijker: op het Ladeuzeplein voltrok zich een ritueel waarbij Indiase studenten elkaar al lachend met bonte kleuren bombardeerden.

In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie echte aanraders. Deze week: Mount Soon, musicalfilms van weleer en Maverick presents: electro-soul clubbing in STUK.

Alcohol wordt beschouwd als een vaste factor in het studentenleven. Door die normalisering krijgt alcoholmisbruik vrij spel.

Jan Tytgat, toxicoloog aan de KU Leuven, meent dat alcohol ‘zeker als harddrug kan worden geclassificeerd’. Hij legt uit wat de verschillen en de gelijkenissen zijn.

Op 13 februari ging de Think Abroad Month van start. Het evenement wil de kloof tussen internationale en Leuvense studenten dichten aan de hand van allerlei activiteiten.

Binnenkort kunnen studenten aan de KU Leuven het engagement dat ze buiten de lesuren opnemen ook laten erkennen in hun diploma. Dit identiteitsportfolio moet de arbeidskansen vergroten.

Deze week: Leven zonder afwas? Eet je bord op!

De hervorming van het academiejaar ligt opnieuw op tafel, zowel aan de KU Leuven als de UGent. Een mogelijke herindeling staat gepland voor 2020.