Evelyne Van Hecke

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Evelyne Van Hecke

Ik ben opgegroeid in een wijk vol mensen die armoede erfden of er door het noodlot in belandden. In een stad waar ouders hun kinderen gebieden: “Je mag niet met uitschot uit die wijk trouwen.”

Sinds september mag Sidi Larbi Cherkaoui zich artistiek directeur noemen van Ballet Vlaanderen. Ondanks de klassieke traditie probeert de hedendaagse choreograaf toch zijn eigen stempel te drukken.

“Love is like a sin, my love,” zingt Massive Attack. Het zou zonde zijn als ze gelijk hadden.

Met F*ck de zijlijn houdt Groen-politicus Kristof Calvo een pleidooi voor het possibilisme waarin doendenken het haalt op doemdenken.“Een groene partij moet uitbreken en heilige huisjes durven af"

“Wat alleen wij horen”, zo heet de nieuwste roman van schrijfster Saskia De Coster. Het is ondertussen al haar zevende literaire baby. “Tijd om alle remmen los te gooien,” vindt ze zelf.

De Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen, lokte zo’n 8900 wetenschappers-voor-één-dag naar de campussen van de KU Leuven.

De Stad Leuven kroonde een derde gelukkige tot stadsgezelschap. Naast Het nieuwstedelijk en fABULEUS krijgt nu ook de sociaal-artistieke Compagnie Tartaren een oorkonde.

Gemiddeld genomen beginnen we te vogelen op 15 jaar. Toch is niet iedereen een vroegkomer. 52% van de eerstejaars is nog maagd. Echt waar! Zogezegd toch.

We zijn er allemaal mee bezig: volwassen worden. De meesten lijken daarbij te streven naar een eindstadium.

Dat fABULEUS het experiment niet schuwt, daar is “Alleen de grootste nabijheid” een bewijs van. Deze keer brengen makers Bram Jansen en Ryan Djojokarso vertalen Goethe naar dans.

Na meer theatraal werk en een langspeelfilm, keert Wim Vandekeybus met “Speak low if you speak love” terug naar de dans. En daar wordt lang voor geapplaudisseerd.

Organisaties die instaan voor de opvang en integratie van vluchtelingen krijgen dagelijks honderden vragen van mensen die de handen uit de mouwen willen steken.

In “Leni & Susan” staan Chris Lomme en Simone Milsdochter in een ijzige dialoog tegenover elkaar. In OPEK Café reflecteren ze over de onbestaande waarheid, de media en jong blijven.

Hippe, culinaire concepten schieten als paddenstoelen uit de Leuvense grond. Vaak gaat “gourmet” en “haute” gepaard met een duurder prijskaartje. Hoe overleeft zoiets in een studentenstad?