Jente Van Lindt

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Jente Van Lindt

Vijfhonderd jaar geleden opende in Leuven het Collegium Trilingue - het Drietalencollege. Een tentoonstelling in de Artesbibliotheek aan het Ladeuzeplein belicht nu dit stukje geschiedenis.

Uitbrekend angstzweet, hulpeloos in het wild schietende ogen of toch maar een schaterlach. Ook dit jaar verzorgden enkele studentenkringen het spektakel tijdens de eerste les.

De Wereld Rond brengt deze week studentennieuws uit Canada, Rusland en Turkije.

Wat voor ons alledaags en triviaal lijkt, is dat niet voor studenten uit de rest van de wereld. Zij verbazen zich geregeld over het (studenten)leven in Leuven.

Vorige week kon u bij Veto nog lezen hoe het academiejaar luisterrijk werd geopend met de ietwat pompeuze stoet der togati.

De Centrale Bibliotheek vormt de komende weken het onderkomen van de jaarlijkse archeologietentoonstelling. Dit jaar kan u gezellig vertoeven tussen de kruisbogen en hellebaarden.

De fakbars, de Belgische bieren en het uitgaansleven: ziehier de trots van menig Leuvens student. Voor Erasmusstudenten is het toch even schrikken.

Het nieuwe kwaliteitszorgsysteem COBRA kronkelt rustig verder. Aan de faculteiten is de proefdoorloop aan de gang. Ondanks enkele organisatorische problemen, lijkt alles relatief vlot te verlopen.

De tegenstelling tussen links en rechts lijkt vandaag prominent aanwezig. De meningen zijn echter verdeeld over het nut om het steeds complexere politieke landschap in te delen in containerbegrippen.

Een goede nachtrust is essentieel. Dat heeft elke student(e) al wel door, mag ik toch hopen.