Louise Willocx

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Louise Willocx

Babylontoneel zette afgelopen week met 'Waarheen' van Botho Strauß een aangrijpende, absurde en intelligente prestatie neer, zowel qua regie, spel, muziek en scenografie.

Voor deze laatste poëziepagina zoeken we inspiratie bij Yousra Benfquih, die een succesvolle carrière als mensenrechtenjuriste combineert met haar ambities als (spoken word) dichtster en columniste.

Afgelopen woensdag organiseerde Afrika Filmfestival 'We are Womanists', een poetry slam avond die de diverse gevatheid, expressie en gevoel van vijf artiestes op overweldigende wijze samenbracht.

Ben jij gek of is het de maatschappij die je opsluit? Zitten zij vast in het 'systeem' of bots je wanneer je daarvan wegloopt alleen op nieuwe grenzen? Katechetika geeft antwoord in De Lege Uniformen.

Politika gaf deze week de aftrap van het Interfacultair Theaterfestival een legde de lat meteen hoog. Hun lijdensweg door slapeloze nachten stond bol van de creativiteit in alle mogelijke aspecten.

Van intense groepsdynamiek via bevreemdend individualisme naar grenzen aftasten van dans en verleiding. Ballet van Vlaanderen sleurde Leuven vol overgave uiteenlopende werelden binnen.

Omar Barghouti is een Palestijns activist en mede-oprichter van de internationale BDS-beweging.

'Het was alsof ik aan het neuken was met een papieren zak waarvan ik de randen niet voelde.' Zo ook Buko, waarmee Abattoir Fermé Leuven aandeed: de elementen waren er, maar het was niet strak genoeg.

“Een diversiteitshub”, een “kritische stem” en een hippe posterreeks. Undivided, het nieuwe diversiteitsplatform van de KU Leuven zette de verwachtingen hoog tijdens hun kick-off op 14 februari.

Weinig plekken doen mensen zo terugdeinzen als een galerij met kunst in de vitrine. Galerijhouders in hartje Leuven proberen elk op hun eigen manier de strijd aan te binden met deze drempelvrees.

Steeds meer Chinezen studeren aan onze universiteiten. Hun droom die in vervulling gaat? Door eenzaamheid en financiële druk betalen ze letterlijk en figuurlijk een hoge prijs.

LUCA Drama en Cie Tartaren brengen deze week in OPEK de coproductie “Heldendaden”. Een voorstelling geïnspireerd op persoonlijke worstelingen, die gezien de spelers niet de minste zijn.

Peter Bouckaert, hoofd van het "Emergencies Team" bij Human Rights Watch, kreeg dit jaar een eredoctoraat. Al relativeert hij het hele gebeuren. “Ik doe mijn werk niet voor eer of erkenning."

De jonge kunstenares Lore Stessel nam onlangs haar intrek in Cas-co. Haar werk, dat zich op het snijpunt van fotografie en schilderkunst bevindt, oogstte o.a. op het festival in Deauville succes.