Simon De Smet

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Simon De Smet

Met een verdriedubbeling van de inkomsten zit crowdfunding in de lift in België. Concrete cultuurprojecten die kunnen terugvallen op een uitgebreid netwerk, hebben het meeste kans op slagen.

Vrijdag 28 april stelt OPEK haar deuren open voor het live magazine 'De Donkere Kamer', een avond volledig in het teken van fotografie. Magnumfotograaf Peter van Agtmael is de blikvanger.

In een uitgesponnen voorstelling legt 'Over Lijken' de moorddadige motieven van Russische revolutionairen bloot, een historische voorstelling over een brandend actueel thema: terreur.

Een monoloog waarin tekst en animatiefilm elkaar ontmoeten, vertelt het verhaal van de vijfendertigjarige Ivo die melancholiek terugblikt op zijn jeugd gekleurd door het Vlaamse dorpsleven.

In DBDDBB laat Daniel Linehan klankpoëzie dialogeren met het constante marsritme van een groep dansers. Een poging om een nieuwe taalvorm te ontwikkelen gaat deels de mist in.

In acht liefdevolle portretten brengt Pieter Embrechts een ode aan de Turnhoutsebaan, de wereld rond de bekendste avenue van Borgerhout.

In de finale van de InterFacultaire Rockrally trok Mushroom Molly overtuigend aan het langste eind. Your Favourite House Garden Kitchen Orchestra ging aan de haal met de publieksprijs.

Kulakpraesidium Peryton gaat in 'Een Man van Stand' aan de slag met Molières komedie 'Le Bourgeois Gentilhomme'. Een voorstelling die werkt op de lachspieren, maar te vaak voor het open doel kiest.

Op woensdag 22 februari hield de Calais-tour van Het Zesde Metaal halt in Het Depot. Het Leuvense publiek zag een vinnige band en kreeg meer dan waar voor zijn geld.

Om aan magische bezweringen en andere hocus pocus te doen hoef je de volgende weken geen tovenaarsplunje aan te trekken. Kunstenfestival Artefact kiest dit jaar als hoofdthema voor magie.

De KU Leuven wil de beeldvorming van vrouwelijke professoren stimuleren. Een kunstwerk in de Universiteitshal en nieuwe beelden in de faculteiten moeten vrouwelijke hoogleraren in de kijker zetten.

In de performance 'Mazing' van Vera Tussing stuurt het publiek de dansers aan. Een tactiele voorstelling over verbondenheid.

Vorige week kruisten dertien bands de degens in de voorronde van de InterFacultaire Rockrally. De inzet? Vijf tickets voor de finale clash in Het Depot. Wij wikken en wegen voor u de finalisten.

Singles in gamevorm, albums op tweedehands websites: steeds vaker wordt muziek op een hippe, onorthodoxe manier op de wereld losgelaten. Is de artiest een ondernemer geworden?

In de reeks 'Voor elk Wat Wils' gaan we op zoek naar studenten met obscure hobby's. Deze week vonden we 're-enactor' Laurent Vanderstokken.

500 jaar geleden rolde de eerste versie van Thomas Mores Utopia van de drukpers. Het luidde de start in van een nieuw fenomeen en was de aanleiding voor de tentoonstelling 'Op zoek naar Utopia'.

In 'Evol' waagt Claire Croizé zich aan Rainer Maria Rilke en David Bowie. Een gedurfde keuze die resulteert in een fascinerende dansvoorstelling waarin noodzaak de drijvende kracht is.

Met 'Oblivion' overlaadt Sarah Vanhee STUK met allerlei soorten afval, van ongebruikte ideeën tot lege tubes tandpasta. Een mozaïek van 'trash' over het omarmen van overschot.