voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 20 december - 2 januari

Het semester zit er bijna op en het wordt tijd om te blokken. Na zo’n dag studeren kan je achter je scherm uitblazen met een Netflixserie of eens je kot verlaten voor een andere culturele ontspanning!

Gepubliceerd

Er staan weer heel wat culturele activiteiten voor je klaar die zeker een plaatsje in je agenda verdienen. Zo heb je iets om naar uit te kijken wanneer je achter je cursussen zit.

Frieden, Liebe und Freiheit – OPEK
Maandag 20 december, 20u00

De Leuvense vertoningen van het populaire theaterstuk Vrede, Liefde en Vrijheid van Stijn Devillé verkochten in een mum van tijd uit. Er is echter nog een kans om dit stuk zelf te gaan bekijken to see what all the fuss is about. Eén keertje wordt dit werk namelijk in het Duits (met Nederlandstalige boventitels) opgevoerd in Vlaanderen en… in Leuven natuurlijk! Gesprekken over vrijheid in de marge van het Verdrag van Versailles, dat belooft.

Prijs: 18 euro (20% korting met cultuurkaart). Geheime tip: Via Last Minute Deals van 30CC kan je als student elke dag profiteren van 50% korting.

Het allerbeste jaar uit de muziekgeschiedenis – Depot
Woensdag 22 december, 20u00

Muziekkenner Otto-Jan Ham gaat in deze voorstelling uit van een bijzonder optimistische kijk op het magere 2021. Dat jaar was volgens hem namelijk het beste uit de muziekgeschiedenis. Hij zoekt één nummer per maand om die theorie te staven en krijgt daarbij hulp van muzikale begeleiding en inspraak van het publiek.

Prijs: 24-27 euro (16-18 euro met cultuurkaart).

One Marathon To Rule Them All – Cinema ZED
Dinsdag 28 december, 10u00 tot 24u00

Twintig jaar geleden kwam het eerste deel van Peter Jacksons adaptatie van J.R.R. Tolkiens' The Fellowship of the Ring uit. Om dat filmhistorische jubileum te vieren, toont Cinema ZED de drie The Lord of the Rings films achter elkaar (met meer dan twee uur extra beeldmateriaal én een eventuele maaltijd). Diehard fantasyfans, verenigt u en grijp deze unieke kans!

Prijs: 21 euro (35 euro met eten inbegrepen).

Moet het leven vooral leuk zijn? – Online
Dinsdag 28 december, 20u00

Auteur en psychiater Dirk De Wachter wil met zijn eindejaarsspecial een boodschap van hoop de wereld insturen. Hij verkent in deze online voorstelling onze 'nood om succesvol te zijn'. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Prijs: 11 euro (inkomsten gaan naar het goede doel vzw Te Gek!?).

Klassieke kerstconcerten van Currende – Sint-Pieterskerk
Donderdag 23 en 30 en woensdag 29 december, 18u00

Hoe kan je op een geslaagde manier in de kerstsfeer komen? Door naar klassieke Italiaanse kerstmuziek te luisteren onder de prachtige gewelven van de Sint-Pieterskerk! Het zeskoppige ensemble Currende voert er dit jaar Il Natale op. Intiem, stijlvol, feestelijk en ga zo maar door.

Prijs: 10 euro.

Extraatje: Ecologische schaatsbaan - HAL 5
Nog tot en met zondag 9 januari

De schaatsbaan is een nieuw initiatief dat zowel een ideale studiepauze als een lichtpuntje in deze donkere dagen kan zijn. Ga erheen met je vrienden of (bib)crush, al hopen we dat het ijs dan pas breekt als je de baan verlaten hebt.

Prijs: 9 euro per uur (huur schaatsen inbegrepen).

Powered by Labrador CMS