voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 23 mei - 5 juni

Het academiejaar is haast voorbij en we worden allen met onze neus op de naderende examens gedrukt. Afleiding is dus welkom, toch? Reis met ons mee naar alle uithoeken van de Leuvense cultuur.

Gepubliceerd

Klaar voor de laatste CulTip van het academiejaar? We beginnen eraan!

Ohio Mark + True Champions Ride On Speed - Dak van Museum M
Dinsdag 24 mei, 19u30

INUIT palmt het dak van M Leuven in voor een uniek concert. Ohio Mark, een band gehuld in een waas van shoegazy gitaren en brute drums, trapt de avond op gang. True Champions Ride On Speed, een indrukwekkende band uit de Belgische underground scene, lokt je daarna met krachtige rock en overweldigende elektronica uit je comfortzone.

Prijs: gratis.

Ecstatic Dance Leuven - Heilig Hartinstituut Heverlee
Woensdag 25 mei, 19u

Ecstatic Dance is een meditatieve vorm van dansen, waarbij je helemaal los kan gaan: er is geen goed of fout. Het is de bedoeling dat je deze avond blootvoets danst, enkel water drinkt en niet praat op de dansvloer om op die manier helemaal één te worden met de muziek. Ga proeven van die unieke ervaring en laat muziek en ritme je lichaam overnemen.

Prijs: €18 (online) of €20 (kassa).

The Prom - Heilig Hartinstituut Heverlee
Vrijdag 27 en zaterdag 28 mei, 20u + Vrijdag 3 en zaterdag 4 juni, 20u

Musicalfans in Leuven kunnen eindelijk hun agenda weer bovenhalen. Dit spektakel, opgevoerd door musicalcompagnie Mithe, vertelt het waargebeurde verhaal van een schoolbal in Indiana. Omdat een tienermeisje er samen met haar lesbische vriendin naartoe wil gaan, werd het geannuleerd. Ze krijgt echter steun uit onverwachte hoek: 'It's time to build a prom for everyone!'

Prijs: €23 voor studenten.

Leuven Northern Soul Nighter XIII - ZED Vesalius en Social Club
Zaterdag 28 mei, 19u30

Eerst een baanbrekende film bezichtigen om daarna je benen los te gooien op een spetterende afterparty? Niet te missen. Beginnen doe je in ZED met de oscar- en grammywinnende film Summer of Soul over het zogenaamde Black Woodstock. Daarna kan je gratis naar het bijbehorende feestje op de Oude Markt.

Prijs: €9.50 (basis), €8 (met ZED-Studentenkaart) of €7 (met cultuurkaart).

Leuven Live: May Blues Jam - Café Revue
Zondag 29 mei, 20u

Geen zin om naar een concert te gaan, maar kriebelt het wel om zelf muziek te maken? Dan is deze jamsessie iets voor jou! Iedereen is welkom en drums, piano en microfoons zijn voorzien. Inschrijven kan via het formulier op het Facebookevenement.

Prijs: gratis.

Drumming, Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas - Velodroom
Vrijdag 3 en zaterdag 4 juni, 20u + Zondag 5 juni, 16u

Het nalatenschap van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker is legendarisch in binnen- en buitenland. Drumming is een van de pioniersvoorstellingen waarmee ze in de vorige eeuw de culturele wereld grondig op zijn kop zette. Rosas voert het hypnotiserende stuk opnieuw op en dat in de unieke setting van de Velodroom.

Prijs: €24 (zitplaats) of €20 (staanplaats) (€4 korting met cultuurkaart).

Powered by Labrador CMS