voorbeschouwing> De culturele tips in Leuven: de CulTip

Cultuurtips van de week 17/10 - 23/10

In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie echte aanraders. Deze week: dans, filmvertier en de blote voeten van Ozark Henry.

Gepubliceerd

Tip 1: 'Poetry in motion' met Anne Teresa De Keersmaeker

Weet u iets over dans? Nee? Dan nog kent u misschien Anne Teresa De Keersmaeker en haar dansgezelschap Rosas. In haar nieuwste voorstelling, Die Weise von Liebe und Tod des Cornets Christoph Rilke, breit de Vlaamse choreografe verder op een tekst van de Duitse schrijver Rainer Maria Rilke. Ze stelt zich de vraag hoe je taal belichaamt, en of je een verhaal niet alleen kan lezen maar ook kan dansen. Een uniek experiment dat enkel op het podium te beleven valt.

'Die Weise von Liebe ...' vindt plaats op woensdag, donderdag en vrijdag om 20u30 in het STUK.

Tip 2: Captain Fantastic

'Verfrissend anders dan anders', zo schrijft De Morgen over Captain Fantastic. De buren van de Volkskrant noemen de nieuwste film van Matt Ross zelfs 'jaloersmakend en verontrustend tegelijkertijd'. Viggo Mortensen -u weet wel, Aragorn- kruipt voor de gelegenheid in de rol van een huisvader die met zijn gezin de samenleving achter zich laat om een idyllisch en hippie-achtig bestaan te gaan leiden. Tot de familie echter moet terugkeren naar de moderne wereld. Denk Little Miss Sunshine, maar met een snuifje filosofie. Geïntrigeerd? Rep je dan vanaf donderdag naar Cinema Zed.

Vanaf donderdag 20 oktober, om 20u, is Captain Fantastic bijna dagelijks te zien tot minstens 29 oktober.

Tip 3: Ozark Henry in Het Depot

Voor zijn laatste album 'Paramount' riep Ozark Henry de hulp in van het 90-koppige Nationaal Orkest van België. Het intrigerende resultaat van die samenwerking valt nu al te beluisteren op plaat, maar op vrijdag strijkt Ozark Henry ook neer in Het Depot. De plaat werd voor de gelegenheid opnieuw gearrangeerd voor piano en vier strijkers. Intimiteit verzekerd, met andere woorden.

'Harmony is Paramount' vindt plaats op vrijdag 21 oktober in Het Depot. Meer info over 'Paramount' vind je overigens in de Veto van deze week.

Powered by Labrador CMS