CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 16 tot 29 oktober

Nu je ondertussen je lessenrooster vanbuiten kent, weet je wanneer je gemakkelijk eropuit kan trekken voor een vleugje cultuur. Een overzicht.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

WIL - Cinema ZED
Van maandag 16 tot dinsdag 31 oktober

Na de succesvolle film De Patrick verovert regisseur Tim Mielants opnieuw de cinemazalen met WIL. De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers, vertelt het verhaal van twee Antwerpse politieagenten die proberen te overleven in de Tweede Wereldoorlog. De centrale vraag: als je doet wat je moet doen om te overleven, kun je dan een goed mens zijn?

Prijs: 11 euro, cultuurkaart 8 euro

Babbelplatz - 30CC/Minnepoort
Dinsdag 17 oktober, 20u

 Babbelplatz wordt omgeschreven als ‘een ode aan het woord’. Wanneer je nood hebt aan een portie theatertekst, poëzie, essays of improvisatie, kan je maandelijks bij Babbelplatz terecht. Op 17 oktober zet Femke Van der Steen als gastspreker de avond in. Daarna is het aan de studenten van LUCA Drama om iets voor te dragen, maar er is ook een open podium waar je zelf volop kan experimenteren.

Gratis

Boekenverkoop - Bib Leuven Heverlee
Van zaterdag 21 tot en met donderdag 26 oktober

Zin in een boekenverkoop? Goed nieuws, want de Bib Leuven Heverlee ruimt op! Je kunt er geselecteerde boeken uit de jeugd- en volwassenencollectie voor slechts een euro op de kop tikken. Ga gezellig snuisteren van zaterdag 21 oktober tot en met donderdag 26 oktober tijdens de openingsuren van de Bib Leuven Heverlee.

Gratis

Young Poets Society - 30CC/Schouwburg Donderdag 19 oktober, 20u

Leer je filmmaat, muziekkameraad of theaterfanaat kennen op Young Poets Society (ook boekenwurmen zijn er welkom). Op deze gezellige avond kun je met medestudenten over cultuur babbelen en tegelijkertijd van diverse optredens genieten: van muzikanten tot dichters tot theatermakers. Een ideale mix van verschillende kunsten!

Prijs: 5 euro, cultuurkaart 3 euro

Spirituele markt - Hal 5
Zondag 29 oktober, 11u tot 18u

Ook al is het academiejaar nog maar net begonnen, het kan best zijn dat je nu al het noorden kwijt bent. Kom daarom tot diepe bezinning op de spirituele markt in Kessel-Lo. Wie weet wacht daar de talisman die je van je zorgen zal verlossen...

Gratis

Jazzbrak - Het Depot
Dinsdag 17 oktober, 20u

Jazzbrak, rapper bij het Brusselse hiphopcollectief STIKSTOF en sinds zijn debuutalbum BRAK ook soloartiest, komt Brussel vertegenwoordigen in de Leuvense concertzaal. Verwacht geen al te stoere macho: achter deze brede kerel schuilt een woordkunstenaar die zijn onzekerheden treffend in zijn teksten verwoordt.

Prijs: 20 euro, cultuurkaart 18 euro

Powered by Labrador CMS