satire> KU Leugens epische tips voor de startende student

Student in Leuven 101

De eerste dagen aan de universiteit zijn allesbehalve een sinecure. De KU Leugen redactie heeft zich voor de startende studenten uit de naad gewerkt: aanschouw hier onze beste tips.

Gepubliceerd

Het academiejaar is uit de startblokken geschoten! Wederom verwelkomt Leuven talloze nieuwe studenten. Om het kluwen van het hoger onderwijs te ontwarren, bieden wij een splinternieuwe gids aan.

Hierin reiken we tips en tricks aan om je kopzorgen het hoofd te bieden. Zeker de eerstejaars onder jullie zullen hier baat bij hebben! Neem alvast een notitieboekje uit je tas…

Boeken, boeken en nog eens boeken

Het is verbazingwekkend om in het digitale tijdperk nog boeken aan te schaffen. Niet enkel eis je een tol van je eigen portemonnee, maar je belast ook nog eens het milieu. Om aan jouw papiervraat tegemoet te komen, moeten dan ook nog eens talloze bomen sneuvelen. Reden te meer om gewoon paperless te gaan!

Socrates vond het gebruik van boeken en schriften toch alleen maar een aanslag op het menselijk verstand

Gebruik dus geen boeken of schriften, maar enkel je geheugen. Deze methode is goedgekeurd door Socrates trouwens; hij vond het gebruik van boeken en schriften toch alleen maar een aanslag op het menselijk verstand.

Is het verbannen van papier een extreme maatregel voor jou en wil je toch je boeken gaan kopen? Dan kan je altijd aankloppen op de deur van je studentenvereniging. Vergeet wel niet om een karretje mee te nemen om je boeken in te laden… en een tent om in te overnachten kan ook geen kwaad.

Een ware huismuis of vriendeloze vagebond?

Gesproken van sisyfusarbeid: je kot proper houden gedurende het jaar, hoe krijg je dat voor elkaar? Ook al breek je je rug tijdens het schoonmaken, toch lijken je inspanningen soms tevergeefs. Wil je eens de vruchten van je poetssessie plukken? Simpel: Slaap bij een vriend(in) en dan blijft je kot gegarandeerd heel het jaar netjes!

Geen geld om een fiets te huren? Geen zorgen: in de Dijle liggen vele fietsen te wachten op hun ongelukkige eigenaren

Oei, nu veronderstellen we wel dat je al vrienden voor het leven hebt gemaakt na één week… Dat was misschien een verkeerde conclusie. Als alternatief stellen we dan voor om als vagebond door Leuven en omstreken te trekken. Niet enkel bespaar je op huishoudkosten, maar je leert ook de natuur door en door kennen. Back to the basics, zouden we zeggen.

Als laatste, maar niet minder belangrijk: fietsen

Wie over een fiets beschikt, beschikt over heel de wereld. Helaas kan niet elke student zich meteen eentje permitteren. Gelukkig biedt de stad Leuven ook huurfietsen aan een voordelig tarief aan. Ook direct een goede optie als je geen fiets wil meeslepen van je thuisbasis tot hier.

Heb je geen geld om een fiets te huren? Maak je dan geen zorgen. In de Dijle liggen vele fietsen te wachten op hun ongelukkige eigenaren. Als het water eens laag staat, kan je er misschien wel een niet al te verroest exemplaar uitvissen. Strak plan toch?

Zoek de rest maar uit

Met deze gids hopen we jullie verder te helpen doorheen het studentenleven. En als dat niet lukt: ja kijk, dat is niet ons probleem. Bonne chance!

Powered by Labrador CMS