artikel> Centrale loginpagina drie uur lang geblokkeerd

Grote storing bij Toledo

Toledo, het digitale leerplatform van de KU Leuven, heeft deze ochtend hevige storingen ondervonden. De problemen zorgden voor hinder bij de voorbereiding en het afleggen van examens.

Sinds 10u30 waren er problemen met de centrale loginpagina van Toledo, het digitale leerplatform van de KU Leuven. Gebruikers kregen bij het inloggen een foutmelding die aangeeft dat de gebruiker onbekend of niet gemachtigd is. De storing is om 13u34 opgelost.

Volgens de dienst ICTS van de KU Leuven was er geen sprake van een probleem met de accounts, maar betrof het een centraal probleem. Er zou ook sprake zijn van storingen op enkele wifi-netwerken.

Twee examens

Door het onlineonderwijs heeft de storing een grote impact op de voorbereiding van examens, bijvoorbeeld bij de toegang tot leerstof en lesopnames. Ook de examenroosters, met daarbij ook de locatie van de examens, waren door de storing een tijdlang onbeschikbaar.

Niet alleen de voorbereiding, maar ook de aflegging van examens ondervond hinder. De KU Leuven meldt aan Veto dat twee examens andere oplossingen hebben moeten zoeken om door te gaan.

Iets na half twee is de storing opgelost. 'Er is een work-around actief gezet om het probleem te omzeilen', staat te lezen op de statuspagina van de KU Leuven. 'Alle systemen werken terug normaal. De oorzaak van het probleem wordt op een later, niet-kritisch moment verder onderzocht en opgelost.'

Dit artikel is geüpdatet.

Powered by Labrador CMS