artikel> Record gebroken met 1078 rondjes

Apolloon wint 24 urenloop 2019

Met een voorsprong die ze gedurende de hele 24 urenloop konden aanhouden, winnen de sportkotters met 1078 rondjes de 24 urenloop 2019. Behalve VRG-Crimen vestigt iedereen een persoonlijk record.

Eindstand

1 Apolloon met 1078

2 VTK met 1076

3 LBK met 1021

4 Ekonomika met 1019

5 Industria met 987

6 Medica met 984

7 Wina met 890

8 Atmosphere met 888

9 Lerkeveld met 886

10 Thomas Morus met 860

11 Pedal met 832

12 Psycho met 830

13 VRG-Crimen met 829

14 Oker-UCLL met 826

15 en 16 Farma en Runner's High met 818

17 Politika met 787

18 Run for specials met 486

Totaal 15 915 rondjes

Toch was het een spannende editie. Tegen het begin van de nacht stond VTK vier rondjes achter op Apolloon. ‘s Nachts slaagden ze er in die achterstand te verkleinen tot minder dan een rondje. Even stond VTK slechts een kwart rondje achter op Apolloon, maar na een extra inspanning langs de kant van de sportkotters werd de achterstand van VTK weer teruggebracht naar een volledige ronde. Het algemeen record van 1073 werd zo met 1078 rondjes verbroken.

De burgies zagen het als hun tactiek om meer te doseren in hun lopers, terwijl er bij Apolloon aan het begin een resem heel sterke lopers werden gesignaleerd. Beide teams slaagden er wel in zonder tekort de nacht en dag door te komen.

LBK brons, Industria vijfde plaats

LBK rijft een mooie derde plaats binnen met 1021 rondjes, een voorsprong van twee rondjes op Ekonomika. Hoewel er bij de boeren, met gebrek aan meetapparatuur voor tijden, duidelijk minder middelen aan te pas kwamen, haalden de bio-ingenieurs het met grinta, animo en niet aflatend gezang doorheen de nacht.

LBK rijft een mooie derde plaats binnen met 1021 rondjes

Industria is de laatste kring in de felbegeerde top vijf. Dit jaar was een recordjaar voor de kring: met 987 rondjes verbroken ze hun persoonlijk record aantal rondjes, dat tot nog toe op 953 stond. Volgens de traditie loopt de preses het recordrondje en dat was ook nu het geval. Jochen Valcke klokte af op 1,25 minuten.

Na Industria volgt Medica. De biomedische kring had zich vooraf voluit gesmeten voor plek vijf, maar ziet zich voor het eerst in lange tijd uit de top 5 vallen. Op de zevende plaats eindigde Wina, gevolgd door aartsrivalen Atmosphere op plaats acht.

Residenties scoren opvallend goed

2019 is het jaar van de residenties. Lerkeveld, vorig jaar elfde beukt de top tien binnen en eindigt op plek negen. Thomas Morus, vorig jaar nog geflankeerd door Pauscollege en Flint in Tripple Hop, kon in haar eentje de tiende plek van vorig jaar vasthouden. De residentie moest het een groot deel van de ochtend met slechts drie lopers stellen, maar kon toch een mooie voorsprong vasthouden.

2019 is het jaar van de residenties

Pedal tot slot steeg een plekje tot op elf. Kind van de rekening is VRG-Crimen dat door het collectieve residentiegeweld weggeblazen werd naar plek dertien. De juristen zagen in het laatste uur zelfs nog Psychokring over hen springen. De rode-witte kring kwam na een moeilijke nacht sterk opzetten en haalt een puike twaalfde plek. Drie rondjes daaronder komt UCLL-OKeR binnen op veertien. De hogeschoolkring doneerde per rondje een euro aan Rode Neuzendag en kan dus een aardig bedrag voorleggen voor het goede doel.

Ook in de kelder bleef het spannend het spectaculaire gebekvecht tussen Runners High en Farmacie. Groen-wit leek na een sterke nacht lang zicht te hebben op plek twaalf, maar zakte na een tekort aan lopers als een pudding in. Zo wist Runner’s High nog net boven de apothekers te blijven. Ruim daaronder komt Politika binnen, voor Run for Specials.

Altijd prijs

Met slechts vijf minuten regen op 24 uur konden alle topsporters ten volle ingezet worden en hoefden de supporters niet te komen schuilen in de Nayer. VTK kon zich overigens toch troosten met een uniekere prijs als winnaars van Alma's foodcontest. OKeR leverde de beste dj, terwijl Lerkeveld de beste mascotte leverde.

Europees kampioen 4x400-meter Jonathan Sacoor, zelf goed voor een rondje van 1.08, leverde VRG-Crimen de prijs van beste BV op. Ook Runner's High viel in de prijzen met het beste spandoek. Medica, groots in haar verlies, leverde de beste supporters af. Toch is het rivaal Industria die met de ietwat cryptische prijs 'best overall' het laatst in het vuistje lacht. Door haar prachtige paard van Troje viel er bovendien nog wat te vieren voor Industria: de prijs voor beste standje.

Powered by Labrador CMS