artikel> Fakbars blijven voorlopig open, thema-avonden afgelast

Cantussen gaan niet meer door

Een overleg tussen de Leuvense presides toonde consensus over de voorlopige afgelasting van cantussen. Er is nog geen beslissing over de Beiaardcantus.

Gepubliceerd

Kringen gaan intern hun activiteiten herbekijken. KU Leuven riep vandaag iedereen op om de overheidsrichtlijnen op te volgen. Ze verwees daarbij specifiek naar fakbars: 'Fuiven, cantussen, thema-avonden in fakbars en gelijkaardige activiteiten in besloten ruimtes kunnen niet plaatsvinden.'

De Leuvense kringen gaan akkoord met de richtlijnen van de universiteit. 'We gaan op korte termijn samenzitten met de fakbarverantwoordelijken om te zien wat er mogelijk is', zegt LOKO-voorzitter Lana Van den Heuvel. 'Er is veel verantwoordelijkheidszin. Kringen hebben door dat hoe beter we alles toepassen, hoe sneller we terug naar normaal kunnen.'

Welke activiteiten wel en welke niet kunnen doorgaan gaan kringen zelf bekijken.

Fakfeestjes gaan niet meer door – dat zijn evenementen bovenop de reguliere werking van fakbars die dienen om studenten te lokken, vaak gelinkt aan promotieacties.

Beiaardcantus

LOKO gaat haar eigen activiteiten van de komende weken herbekijken. Het gaat onder andere om Think Abroad, het Interfacultair Theaterfestival en – vooral – de Beiaardcantus, die 1 april zou plaatsvinden. LOKO bespreekt dit vanavond met zijn raad van bestuur en dagelijks bestuur.

In een interview met Veto zegt rector Luc Sels blij te zijn met de reacties van de kringen. 'Veel dank aan Ekonomika, zij hebben de eerste klappen opgevangen.' De kring lastte gisteren hun Lustrum TD van vandaag af. 'Dit zijn pijnlijke maatregelen, maar er wordt solidair op gereageerd', zegt Sels. 'Dit geeft me een warm gevoel.

Powered by Labrador CMS