artikel> Priester wijdt legendarische fuifzaal in

Fakbar Theologie in 7 Oaks

De fakbar van Theologie verhuist. Die komt nu in de beruchte 7 Oaks, de fuifzaal die studenten meestal maar met één ding associëren: ‘slechtgaan’.

Gepubliceerd

Vanaf dit jaar zullen de theologiestudenten niet meer gaan feesten in het M-café, omwille van financiële en functionele redenen verplaatsen ze hun fakbar.

Van het M-café, de luxueuze strakke bar verbonden aan het stedelijke Museum, naar de 7 Oaks; het is een hele verandering. Het danscafé dat pas in de erg late uurtjes veel volk trekt, staat niet bepaald bekend als heilig huisje. Het is de plek waar je naartoe gaat wanneer je na een hele avond feesten stomdronken bent en letterlijk met iedereen (en alles) naar bed zou gaan.

Inwijding

De nieuwe fakbar werd vorige week donderdag plechtig ingewijd door een priester: de proost van studentenkring Katechetika besprenkelde het voormalig oord van verderf met heilig wijwater en vergaf de 7 Oaks tot zeven maal zeventig maal zijn zonden.

’De zegen werd vooral gevraagd voor de studenten die er komen: om groeiende vriendschap, fijne ontmoetingen, respect en steun voor elkaar’, vertelt Marc Steen, de proost van Katechetika, over de plechtigheid.

Waarom ze verhuizen heeft volgens preses Niels Maris met functionaliteit en financiën te maken: ‘Wij krijgen in de 7 Oaks een interessante deal voor zowel cantussen, fuiven als fakbar. Het M-café was gezellig, maar voor feestjes moesten we steeds uitwijken naar een zaaltje op de Oude Markt, dat kost veel geld.'

Iedere woensdag vanaf negen uur zullen vrijwilligers van studentenkring Katechetika het aparte zijzaaltje in de 7 Oaks draaiende houden. De fakbarprijzen zullen wel enkel gelden voor kringleden, vaste klanten en entourage.

Powered by Labrador CMS