artikel> Fysieke opening voortaan met tijdslots

KU Leuven keert haar kar: cursusdiensten mogen terug open

De Leuvense cursusdiensten mogen terug openen. Hoewel cudi's als boekenwinkel onder de huidige maatregelen konden openblijven, vroeg de universiteit initieel de deuren te sluiten.

Gepubliceerd

De verplichte sluiting viel niet in goede aarde bij de kringen. De meeste cudi's schakelden over op onlineverkoop, maar dat leverde extra verzendingskosten op voor de studenten. Voor kleinere kringen bleek e-commerce logistiek problematisch. Daarnaast verkochten veel kringen ook specifiek materiaal voor practica die in bepaalde gevallen wel nog gewoon doorgingen.

Onder de huidige coronamaatregelen kunnen boekenwinkels openblijven. Dat de cudi's moesten sluiten was daarom vooral het gevolg van bezorgdheden bij de KU Leuven. De meeste cursusdiensten zijn gevestigd in gebouwen van de universiteit. Daar vreesde men dat de verkoop niet op een veilige manier kon doorgaan.

Onder druk van de Leuvense studentenkoepel LOKO wordt nu afgezien van dat verbod. Cursusdiensten kunnen voortaan terug openen bij reservatie en met tijdsslots voor afhaling. Enkele kringen openden inmiddels al de deuren. Anderen wachten nog tot een latere datum.

Powered by Labrador CMS