artikel> Ticketverkoop gaat niet door

LOKO annuleert Beiaardcantus

Op 1 april zal er geen Beiaardcantus zijn. LOKO bekijkt of ze het evenement kunnen verplaatsen.

Gepubliceerd

Op de site van LOKO staan de meest gestelde vragen.

Deze nacht maakte LOKO na overleg met de KU Leuven en de stad bekend dat het evenement niet zal doorgaan op 1 april. Het staat nog niet vast of er later dit academiejaar een Beiaardcantus komt.

In de eerste plaats zou de ticketverkoop, die vaak fysiek bij kringen gebeurt, niet toegestaan zijn volgens de richtlijnen van de universiteit. Daarnaast is het niet mogelijk om op het evenement de voorgeschreven afstand tussen de deelnemers te voorzien.

'Het zou onverantwoord zijn om een evenement met 4.300 mensen door te laten gaan', zegt voorzitter Lana Van den Heuvel

Ondersteuning aan kringen

Dat LOKO gisterennacht pas communiceerde over de afgelasting, kwam doordat ze eerst ondersteuning wilde bieden aan de kringen. De kringen moesten al hun activiteiten screenen en in de meeste gevallen afgelasten.

Van den Heuvel: 'Dat brengt veel werk met zich mee: contracten nakijken, sponsors contacteren… We wilden hen de meest actuele informatie geven.'

Pas na het laatste overleg met de fakbars zat LOKO samen met haar raad van bestuur en dagelijks bestuur over de Beiaardcantus.

Van den Heuvel is heel dankbaar voor de samenwerking met de kringen. 'Op een uur hebben we hen allemaal samen gekregen. Ze waren heel constructief.'

Powered by Labrador CMS