artikel> Dag rond vrijwilligerswerk voor studenten blijkt succes

Studentencongres leert Studenten vrijwilligen

Het studentencongres trok dit jaar zo'n 180 deelnemers. Het evenement wil vrijwilligerswerk onder studenten stimuleren door het aanbieden van workshops. Een panelgesprek sloot de dag af.

Gepubliceerd

Afgelopen woensdag vond in het Maria Theresia College het studentencongres plaats. Gevuld met gratis workshops, discussie- en netwerkmomenten richt dit jaarlijkse evenement zich op studenten die zich engageren. Het is gratis toegankelijk voor alle KU Leuven, UCLL en LUCA School of Arts-studenten.

Het studentencongres wordt georganiseerd door LOKO en heeft als bedoeling studenten die bezig zijn met vrijwilligerswerk heel wat bij te brengen. Of je nu in het presidium van je studentenkring, in de groepsleiding van je jeugdbeweging of in het bestuur van je muziekvereniging zit.

Dit jaar kende het congres een stijging in het aantal bezoekers. Volgens Bram van Baelen was het zeker een succes: ‘Er waren zo’n 180 mensen ingeschreven wat wij, nog meer dan vorig jaar zelfs, beschouwen als een succeseditie.’

Op het programma stonden workshops rond het organiseren van evenementen of van een cultuurreis, rond sociale media voor organisaties, juridische omkadering, vergaderen en onderhandelen, studentenvertegenwoordiging en het motiveren van vrijwilligers. Ook engelstalige workshops zoals Event Photography en budgets and subsidies werden aangeboden.

De avond werd ook afgesloten met een panelgesprek rond grensoverschrijdend gedrag, dat ook meer bezoekers dan verwacht trok. ‘Dat was veel boeiender dan ik had ingeschat, en bovendien was er zo’n 50 man op afgekomen, wat niet evident is voor zo’n panelgesprek. We zijn dus zeer tevreden.’

Powered by Labrador CMS