Joes Minis

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Joes Minis

Stel: je hebt bloed gegeven voor de Bloedserieusweek. Je kan op Facebook tonen dat je een goede daad verricht hebt en je hebt een leuke goodiebag gekregen. Maar wat gebeurt er met het zakje bloed?

De Nederlander Reinbert De Leeuw, kersvers eredoctoraathouder van de KU Leuven, drukt al vijftig jaar de Lage Landen met zijn neus op de atonale feiten. Maar wat vindt hij nu zelf van die eer?

Deze week: Shortcut van de Pieter De Somer aula naar het Hogeschoolplein

Niemand lijkt vandaag de dag echt tevreden over de positie van Alma. “We moeten ons bezinnen over de rol die Alma moet spelen,” vindt ook vicerector Studentenbeleid Rik Gosselink.

Veto berichtte eerder dat studenten en universiteit Sofia, het online leerplatform van Acco, goedkoper willen. LOKO pleit nu voor een lagere, uniforme prijs.

Na klachten over de prijs van het online leerplatform Sofia heeft Acco besloten de prijspolitiek te herzien.

In het STUK zijn tot en met 22 mei twee films te zien van de hand van John Akomfrah. De ene, "Handsworth Songs", vestigde zijn naam als filmmaker. De tweede is zijn jongste creatie: Auto Da Fé.

Alma verdient jaarlijks 50.000 euro netto aan drank- en voedingautomaten, goed voor 6% van de totale omzet. Toch wil CEO Daniël Lips de strijd aangaan met frisdranken.

Zondag 20 maart sloten de Leuvense jazzpianist Jef Neve en de Nederlandse rapper Typhoon samen Leuven Jazz af in de Stadsschouwburg.

Patholoog, drummer en koning van de Gouden Krijtjes: Raf Sciot een fenomeen noemen is een understatement. Toch blijft hij bescheiden. "Je mag je nooit beter voelen dan iemand anders."

Bijna vijfhonderd jaar na Vesalius snijden geneeskundestudenten in Leuven nog steeds in lichamen. Waar het vroeger openbaar gebeurde, zijn de onderzoekers nu heel discreet.

De ontdekking van een negende planeet in ons zonnestelsel inspireerde theologe Benedicte Lemmelijn tot een blogpost. Die viel echter niet bij iedereen in goede aarde.

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan was vorige week in Leuven. Hij gaf er een lezing over de Amsterdamse misdaadbestrijding.

Vorige week liep in het Kadoc de tentoonstelling Open Expo!, georganiseerd door de kringen NFK (Filosofie) en Mecenas (Kunstwetenschappen).

Studentenkoepel LOKO werkt aan een hervorming. De nieuwe structuur moet LOKO een duidelijk statuut geven na de integratie. De coördinatoren kijken gematigd positief terug op het eerste semester.

Ard van der Steur, Nederlands minister van Justitie en Veiligheid, deed deze week de KU Leuven aan. Hij gaf een lezing samen met Belgisch minister Koen Geens. Twee buren met verschillende visies.

Met nog maar een kleine maand tot Leuven Jazz is het tijd om de jazzscene van Leuven te ontdekken. De hamvraag: ís er een jazzscene in Leuven?

Zolang ik al in Leuven woon (en waarschijnlijk al veel langer) loopt er in de stad een man rond die ’s avonds rozen verkoopt, zoals in zoveel steden.

De reorganisatie van de Centrale bibliotheek en de Letterenbibliotheek in de divisies Artes en Cultuur & Erfgoed verloopt stroef. Communicatie blijkt het grote struikelblok te zijn.