Lisa De Witte

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Lisa De Witte

Lesgeven over duurzame architectuur terwijl je schilderijen van vervallen panden maakt in een verlaten gebouw: professor Staf Roels ziet er de ironie wel van in.

Met vier albums en een nieuwe EP heeft Eefje de Visser een heus repertoire op haar naam staan. Na een lange wachttijd kan ze eindelijk opnieuw touren en doen waar ze het best in is: betoveren.

Wina serveert tijdens het Interfacultair Theaterfestival grensoverschrijdend gedrag, zelfmoordgedachten en veeleisende ouders op een ongekruide schotel: wij happen niet toe.

Met 'Tales of Adolescence' zet Maida Rose een dromerig en openhartig debuut neer dat een intieme sfeer ademt. Na zes jaar productie is het duo klaar om België te veroveren.

Sinds het ontstaan van Het Depot passeerden al verschillende acts de revue. Weinigen waren echter zo uniek, magisch, sensueel, krachtig en spannend als Sylvie Kreusch.

Van 'De Pappenheimers' tot de Olympische Spelen: Kristof Oosterlynck legde een eclectisch parcours af voordat de technieker zich nestelde in de armen van Compagnie Tartaren.

Sofie Joan Wouters, Sofie Palmers en Filip Tielens kwamen als jongeren bij fABULEUS terecht. Nog steeds werkzaam in theater en media kijken ze vandaag met warme gevoelens terug naar die periode.

Wie geregeld platenwinkels bezoekt, maakte beslist al eens mee dat de gezochte plaat niet beschikbaar was. De vraag naar de LP is hoog, het aanbod hinkt achterop.

Marín is dag en nacht karikaturist. Een jaartje was hij te vinden op rommelmarkten, nu hangt zijn werk onder andere in (Leuvense) cafés. 'Talent is belangrijk, maar oefenen is belangrijker.'

Veertien studentenkunstenaars exposeren hun werk in de KNAL!-expo 'The Origins of Creativity'. Vier van hen vertellen over het resultaat.

Met haar zweverige stem en wilde podiumkunsten betovert Sylvie Kreusch sinds 2007 elke romantische ziel. Op 9 november introduceerde ze haar debuutalbum.

Voor kostuumontwerpster en scenograaf Rosa Schützendorf vormen lichamelijkheid, intuïtie en creativiteit de heilige drievuldigheid. 'Zodra je iets op het podium zet, wordt het heilig.'

Run for Specials loopt dit jaar maar zes uur van de 24 urenloop mee. 'Normaal kunnen we rekenen op andere voorzieningen, maar door corona ligt het stil.'

LOKO legt al een paar jaar prijzen voor lopers aan banden. Op de ene plaats win je misschien een all-in skireis, elders niet veel meer dan een t-shirt.

Geen 24 urenloop zonder de nodige brandstof: van chili sin carne tot appelsap met kaneel. Veto liep alle loopstandjes af.

Volg de 24 urenloop op de voet bij Veto, met live nieuws en analyse.

Een snoei in projectsubsidies, uitgestelde voorstellingen en gemiste stages. Theaterstudenten blijken desondanks volhardend. 'Ze blijven niet bij de pakken neerzitten, ze zoeken naar oplossingen.'

Vooroordelen blijven onze culturele blik nog steeds beperken en dat maakt het Afrika Filmfestival na 25 jaar nog pijnlijk relevant.

​De verf is opgedroogd, de zelfgekweekte bloemetjes geplukt en de artiest is alweer op de terugweg naar Berlijn. De Geogarden-gemeenschap van campus Arenberg heeft er een muurschildering bij!

Coronamaatregelen hingen als een donderwolk boven kleine theatergezelschappen. Ze konden rekenen op steun van de overheid en de stad Leuven, maar vooral hun eigen veerkracht garandeerde hun bestaan.

De tweedaagse STUK START biedt een gamma aan dans, muziek en beeld. De beeldende kunstenaar Jan Duerinck trekt alledaagse voorwerpen in twijfel. Ditmaal aan de beurt: spelden.

Een verouderd systeem, stigma’s en gebrek aan transparantie. Studenten die zich als vrijwilliger inzetten in de gevangenis zien hun wereldbeeld sterk verruimen: 'Het is een verrijking van je leven.'

In Denkers voor onze tijd spreken we met grote geesten over actuele uitdagingen. Deze editie: Martha Nussbaum over politieke emoties, de pandemie en het rouwproces.

Angela Washko’s solo-expo in STUK dompelt ons onder in het virtuele gamelandschap en de vrouwonvriendelijke dating scene.

Benji Jame, Marie-Laure Fazioli en Michiel van Bussel, ofwel Lo-lee-ta. De muziek van het trio situeert zich tussen dreampop en triphop, maar zich in een concreet genre plaatsen? 'Dat is moeilijk.'

Verwacht met Happiest Season geen baanbrekende LGBTQ+-kerstfilm onder de boom: stereotypen lossen de verwachtingen niet in.

Studenten Verpleeg- en Geneeskunde staken de voorbije maanden de handen uit de mouwen in ziekenhuizen en woonzorgcentra. Ze haalden er naar eigen zeggen kracht uit om er te zijn voor anderen.

Studeren met een fysieke beperking houdt studenten niet tegen om zich volledig te ontplooien als sporter, een postgraduaat na te jagen of de wereld rond te reizen. Sofie Cox licht haar ervaring toe.

Met het sluiten van de bibliotheken schieten online studieruimtes als paddenstoelen uit de grond. Studenten vertellen dat ze door de online sociale druk beter studeren, maar ook mensen leren kennen.

Na workshops, buddy-projecten en filmavonden organiseert preventiecampagne MindMates nu ook een online leesclub om studenten bij elkaar te brengen.

Aan Rutgers University spannen vijf vrouwelijke professoren een rechtszaak aan tegen hun alma mater. Op jaarbasis zouden ze tienduizenden dollars minder verdienen dan hun mannelijke collega’s.

In Johnyboy schetst Elena Peeters een krachtig beeld van onherroepelijke menselijkheid. Een stuk over de doodstraf en verbintenis dat voorbij binaire opposities van goed en kwaad treedt.