Oriane Lecluyse

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Oriane Lecluyse

De coronacrisis maakt dakloze mensen kwetsbaarder. Het openbaar leven is stilgezet en bijgevolg 'komt hun zelfredzaamheid in het gedrang', aldus Simon Mertens, straathoekwerker van CAW Oost-Brabant.

Op een bepaald moment gaan die sit- en romcoms ook vervelen. En nu je vastzit op kot of bij de mama, vallen er geen smoesjes meer te verzinnen. Hier een stevige portie cultuur, quarantaineproof.

Ook de KUL is bezig een vaccin tegen het virus te ontwikkelen. Eerste succes wordt voorzichtig bevestigd: antilichamen zijn aangemaakt, afwachten of ze ook het virus detecteren en schadeloos maken.

Al 27 jaar vertegenwoordigen studentenpartijen in Nederlandse gemeenteraden de belangen van de student. Wat aanvankelijk ontstond uit ontevredenheid resulteerde in een emancipatorisch succes.

Regisseur Jorre Vandenbussche en acteurs Casper Schoolmeesters (Edward Twee) en Karel Tuytschaever (Gaveston) brengen homoseksualiteit en macht op de planken in 'Edward Twee' van fABULEUS.

Voor de 28ste keer vindt het kunstenfestival Ithaka plaats. In het hartje van Leuven kan je een week lang gratis het werk van jonge kunstenaars bezoeken. Voor hen is Ithaka een mogelijke springplank.