Philip Lammens

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Philip Lammens

Op 28 maart vond het tweede Congres Seksuologie plaats dat Eros in samenwerking met LOKO organiseert. Een verscheidenheid aan onderwerpen, belicht door grote namen. Daar moesten we bij zijn.

In een reeks van drie presenteren drie schrijvers een kortverhaal, waarin steeds een bepaalde ervaring of locatie van het Leuvens studentenleven centraal staat.

In Leuvense Veulens schetsen we het profiel van jonge artiesten die een link hebben met het cultuurlandschap van Leuven. Deze week maken we kennis met Linde.

Wie na een zware week even goed wilde lachen, was vrijdag welkom voor stand-up comedy in Pangaea. Gezellig werd het zeker, maar zonder comedian Adrian Niro was het dat evenzeer.

De afgelopen weken vonden opnieuw zo’n 15 000 internationale studenten hun weg naar Leuven. Wat vinden zij nu eigenlijk van onze universiteit, stad en vreemde gewoontes?

Op 25 april, een doorsnee woensdagavond, staat plots het laatste publieke wapenfeit van Preparee voor dit semester gepland. Ze gingen een duel aan met Kaaswol, bevriende improgroep uit Nederland.

Qui sommes-nous? Was machen wir? Het Driede Verdiep verenigt onze drie landstalen in een platform dat taalbarrières wil slopen en drempels wil verlagen. ‘Wij zijn uitgesproken Belgisch’ klinkt het.

Op date gaan met iemand die je nooit zag, sprak of stuurde. Het klinkt idyllisch, maar in tijden van social media quasi onmogelijk.

Ken je’t? Je vertelt een mop en het blijft stil. Je vertelt er nog één, het wordt stiller. Veto schiet ter hulp en stuurt Philip Lammens op pad. Is humor aan te leren?

Zondagochtend, rond 55 n.Chr ergens in Korinthe: je schuift voorzichtig je lauwe voetjes in de pantoffels die mooi voorgeschoteld staan aan de voordeur om vervolgens naar je brievenbus te sloffen.

Ter plaatse verzinnen hoe je het publiek zal inpakken en op gevatte opmerkingen moet trakteren: daar was het hem om te doen op de Vlaamse Improcup van Preparee.

Stadsgezelschap fABULEUS blies twintig kaarsjes uit met een compilatievoorstelling in de Schouwburg. Een bonte mix van theater en dans die zowel terugblikt als introduceert.