Simen Verberckmoes

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Simen Verberckmoes

Mary Shelley is terug van weggeweest. Met 'Mary' haalt Anne Eekhout de auteur van 'Frankenstein' uit de vergetelheid. De historische roman over Shelley's jeugd heeft nu al internationaal succes.

Annelies Verbeke volgt Saskia De Coster op als writer-in-residence van de KU Leuven. Verbeke zal samen met studenten werken rond kortverhalen, theater en artificiële intelligentie.

De Vlaamse Vereniging van Studenten presenteert binnenkort de resultaten van een bevraging naar mentaal welzijn uit 2020. Hoe is het intussen gesteld met de mentale gezondheid van de student?

Jan D’hooge, gewoon hoogleraar in de cardiale beeldvorming, volgt Reine Meylaerts op als vicerector Onderzoeksbeleid. D’hooge staat voor grote uitdagingen, maar heeft nog weinig concrete plannen.

Veertien Leuvense academici schreven een open brief aan de twee rectorkandidaten waarin ze pleiten voor de 'inclusie van dissidente stemmen' en waarschuwen voor een 'pensée unique' aan de KU Leuven.

'Four more years!', moest Sels hebben gedacht aan het begin van het nieuwe jaar. De huidige rector heeft naar eigen zeggen niet getwijfeld opnieuw op te komen. 'Ik heb nog veel plannen in mijn hoofd.'

Hij is de man die zijn volk geschiedenis bijbrengt via boeken en podcasts. Johan Op de Beeck is nog lang niet uitgepraat over de ondergesneeuwde verhalen uit het verleden.

Vanaf 2022 kan je in Nederland als hogeschoolstudent doctoreren. In Vlaanderen is dat (nog) niet aan de orde.

De Vlaamse regering voert met een audit de strijd op tegen de veronderstelde verengelsing van het hoger onderwijs. De KU Leuven bibbert en legt in afwachting van het onderzoek een eigen taalnota voor.

Door het mooie lenteweer werd het afgelopen woensdag erg druk in het Leuvense stadspark. Van sociale afstand was er in de vooravond nauwelijks nog sprake.

Met het project 1000x1000 willen academici duizend collega's bereiken om duizend euro te storten. Zo steunen ze kinderen en jongeren die zwaar getroffen werden door de huidige coronacrisis.

Op woensdag vond de openingsavond van het 16e Interfacultair Theaterfestival plaats. De kringtonelen slaagden met negen teasers in hun opzet: het publiek warm maken voor het komende theatersemester.