voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 17 - 30 oktober

Het cultuurseizoen draait ondertussen weer op volle toeren. Het ideale moment dus om je nieuwe aulavrienden uit te nodigen voor een museumbezoek, een avondje dansen of een orgelconcert.

Gepubliceerd

Albast - Museum M
Tot en met zondag 26 februari

Dit weekend opende de nieuwe Albast-tentoonstelling in Museum M haar deuren. De expositie vloeit voort uit een samenwerking met het beroemde Musée du Louvre in Parijs en toont de veelzijdigheid van albast als materiaal in de kunsten.

Na je bezoek nog tijd over? Of is albast je toch iets te traditioneel? Ga dan eens bij de gelijklopende tentoonstelling van de Belgische Kato Six piepen. Haar werk is eerder figuratief en incorporeert design en allerhande gebruiksvoorwerpen.

Prijs: €12, €5 tot 25 jaar
Gratis met cultuurkaart

Overdrive: Indoor festival - Het Depot
Dinsdag 18 oktober, vanaf 19u

Rap, krautjazz, postpunk of toch eerder rock? Al dat en nog veel meer kan je ontdekken tijdens het nieuwe genre-overschrijdende indoor festival van Het Depot en Inuit. Zij geven het podium aan negen opkomende Belgische bands. Op de website van Het Depot vind je het volledige programma en kan je al voorproeven van het werk van de talentvolle artiesten.

Prijs: €12 in voorverkoop, €10 met cultuurkaart

Dansvloer - Stadsschouwburg
Zondag 23 oktober, vanaf 12u

Dansvloer is hét dansfestival voor en door Leuvense dansers. Dit jaarlijks evenement brengt een dertigtal dansorganisaties in en rond de stad samen om hun passie voor dans te delen met liefhebbers. Daarnaast kan je doorlopend genieten van een foto-expo en een complimentenmuur. Het volledige overzicht van de optredens vind je online.

Gratis, geen reservatie vereist

Trage Suikers - Studio Henry, Bib Leuven Tweebronnen
Maandag 24 oktober, 20u

Debat, theater, muziek, poëzie: Trage Suikers verenigt het allemaal. Je hoeft je dus niets te ontzeggen. Luister naar de teksten van dichter-performer Jan Ducheyne en zijn band, denk met Floris Boccanegra na over klimaat, oorlog en immigratie of bekijk een fragment van Mater, de afstudeervoorstelling van Femke Van Der Steen. Het volledige programma vind je hier.

Kan je er niet bij zijn? Niet getreurd: je kan de avond achteraf herbeleven in vodcast of podcast-formaat.

Prijs: € 10, €8 met cultuurkaart, €5 voor UCLL-studenten

UUR KULTUUR XL - Studio Manhattan
Woensdag 26 oktober, om 19u30 en/of om 20u45

Een avond vol dans, muziek en beeldende kunst en dat in de iconische Studio Manhattan, de nieuwe uitvalsbasis van STUK. Tijdens deze XL-editie van UUR KULTUUR word je getrakteerd op prachtig audiovisueel werk van Mathieu Kleyebe Abonnenc. Tuur Marinus imponeert dan weer met zijn choreografie van hedendaagse dans, terwijl Lander & Adriaan een veelzijdig concert geven. Mocht dat allemaal nog niet genoeg zijn, zorgt Cheb Runner ook nog voor een veelbelovende afterparty.

Prijs: €16
Gratis met cultuurkaart (verplicht reserveren)

Contius lunch orgelconcert - Sint-Michielskerk
Donderdag 20 en donderdag 27 oktober, 12u15 tot 12u45

Het is belangrijk om tussen alle lessen door genoeg te ontspannen. Een uitstekende manier om dat te doen zijn de gratis orgelconcerten van Contius, waarmee je je lunchpauze kan opfleuren. Twee donderdagen op rij brengen ze muziek van Bach gespeeld op het fantastische barok Bachorgel.

Gratis

Powered by Labrador CMS