artikel> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 2 november - 15 november

Nu de maatregelen weer verstrengen, vallen opnieuw heel veel plannen in het water. Weet je even niet meer hoe je nu nog aan de nodige ontspanning geraakt, dan helpen deze activiteiten je uit de nood.

Gepubliceerd

Talk of the Town – Hal 5
Van 28 oktober tot en met 17 november

Heb je genoten van de Nachtwandeling uit de vorige CulTip? Zin om het halen van een frisse neus een culturele insteek te geven? Hal 5 organiseert een wandeling rond het thema 'thuis'. Onderweg ontdek je de verhalen van twintig buurtbewoners aan de hand van portretten en audiofragmenten. Een routeplan kan je vinden in Hal 5 of bij Visit Leuven. Voorts heb je alleen een gsm – inclusief QR-scanner – en een hoofdtelefoon nodig. Een paraplu is misschien ook geen overbodige luxe.

Gratis.

Vredesbeiaardconcert – Abdij van Park
Elke woensdag, 16.00 uur – 17.00 uur

De Abdij van Park is voor velen een welbekende plaats om te gaan wandelen. Wat minder bekend is, is dat je je herfstwandeling ook kan combineren met een volledig virusvrij concert. Iedere woensdagnamiddag fleurt beiaardier Luc Rombouts gedurende een uur de omgeving van de Abdij op met een streepje muziek. Via de Facebookpagina kan je zelfs een verzoeknummer aanvragen!

Gratis.

Leesclub KU Leuven Cultuur

Zorgt het grauwe herfstweer bij jou voor leeskriebels? Goed nieuws! De dienst Cultuur organiseert deze maand een online leesclub. Samen lezen ze het boek Wij en ik van Saskia De Coster, die dit academiejaar huisschrijver aan de KU Leuven is. Gedurende de maand november kan je via hun Facebookgroep met andere leden meningen uitwisselen. Op 1, 3 of 10 december volgt er dan een virtuele nabespreking in kleine groepjes. Inschrijven kan via de website van de Dienst Cultuur. Verder moet je alleen het boek aanschaffen en ook hier weer goed nieuws: bij boekhandel Boekarest krijg je als lid van de leesclub 20% korting.

Gratis inschrijven – Prijs boek: €17,50 (€14 bij Boekarest).

Boekenmarathon
1 tot en met 11 november
12.00 uur - 20.00 uur, op zondagen 13.00 uur - 21.00 uur

Dat de boekenbeurs dit jaar niet zou doorgaan, werd al een hele tijd geleden aangekondigd. Wie zijn jaarlijkse literaire uitstapje niet wil missen, kan genieten van een virtueel alternatief. Gedurende de eerste weken van november ontvangt Tom De Cock 300 auteurs in Antwerpen. De livestream van deze gesprekken kan je bekijken via VRT NU. Benieuwd naar wie er allemaal langskomt? Op de website van de boekenbeurs vind je een kalender met een overzicht van de verschillende gasten.

Gratis.

First Contact

De theatervoorstelling First Contact van Adriaan Van Aken en het Nieuwstedelijk ging in 2017 al in première. Voor de voorstelling, die muziek, striptekeningen en theater combineert, werd ook een app ontwikkelt: First Contact - audio comic. Deze kan je nog steeds op je gsm installeren. Ideaal voor wie de theatervoorstelling heeft gemist, maar ook voor iedereen die het theater de komende weken gaat moeten missen. Ontdek het verhaal van een vader en een dochter die elkaar voor het eerst écht tegenkomen, waar en wanneer je maar wil.

Gratis.

Powered by Labrador CMS