artikel> Uw culturele agenda voor de komende week. Deze week: 5x gratis!

CulTip: 22 tot 27 september

De rolletjesvaliezen maken na een veel te korte zomer weer elke zondag hun blijde intrede in Leuven. Hoog tijd voor een nieuwe CulTip dus. Deze week op maat van uw studentenbudget: alles gratis!

Gepubliceerd

Zondag 22 september, 21u
Jazz op Zondag: Remember Peppi – STUK Café

Iedere zondagavond is het in STUK te doen. Deskundige jazzfanaten en onwetende liefhebbers vergapen zich zij aan zij aan vers of gevestigd talent om de week gezellig in te zetten. De eerste week is het aan Remember Peppi, vijf Belgische underground jazzartiesten. Zondag toveren zij met hun improvisatiespel Leuven voor een avondje om tot Berlijn.

Dinsdag 24 september, 16u-22u
Sound of M – M-Museum

Feest in M-Museum. Placeer een dansje tussen allemaal mooie minsen of doe een (gratis!) toertje doorheen het museum en vergaap je aan een ander soort kunstwerken. Op het dansfestijn in het binnenplein passeren disco, house, r&b en commerciële muziek de revue. Binnen vind je een photobooth, kan je een frisse bende studentcuratoren ontmoeten of waag je je aan een speeddatingrondleiding.

Woensdag 25 september, 20u
I am Oak - Depot Café

Op 6 september verscheen Osmosis, het zesde studioalbum van I am Oak. De Utrechtse indie folk band blijft trouw aan hun sound, maar nam voor het eerst piano (en niet gitaar) als startpunt voor hun nieuwe LP. Woensdagavond is de band te gast in het Depot Café voor een gratis concert. Wij kijken vooral uit naar de live versies van hun nieuwe nummers The Shore, On Trees And Birds And Fire en Between Worlds.

Donderdag 26 september, 19u
STUK START - STUK

Skip de eerste donderdagavond op de Oude Markt (daar is al volk genoeg), want kunstencentrum STUK opent opnieuw de deuren met een festival vol beeld, dans en geluid. We zinderen nog steeds na van hun bombastisch eindfeest, maar het programma voor STUK START belooft een eerste ervaring met alle energie en sfeer waar STUK voor staat. Afsluiten doen we zoals altijd in hun club/café, baken van de betere, dansbare muziek.

Vrijdag 27 september, 18u-18u45
Open Dansvloer - Brusselsestraat 141

Tussen 25 en 29 september vindt In de maak plaats, een gloednieuw festival in het Leuvense dat de focus legt op nieuwe makers. Vrijdagavond kan je dansen. De omschrijving van Hilke Dehaes’ workshop is 'Wild/t dansen. Gewoon dansen. Samen. Geen regels, veel plezier’. Meer weten wij ook niet.

Powered by Labrador CMS