voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 28 februari - 13 maart

Het semester gaat van start en we mogen van de overheid weer ietsje meer. Dit is dus hét moment om het stof van die cultuurkaart, die je afgelopen semester uiteraard te weinig gebruikte, te blazen.

Gepubliceerd

Hoog tijd om je opnieuw aan een stapje in het Leuvense culturele landschap te wagen.

HOOR-Luysteravond met Lieve de Maeyer - OPEK
Zondag 6 maart, 20u00

Voor hun HOOR-luysteravonden nodigt Het nieuwstedelijk steeds een bekende audiomaker uit. In dit geval is dat Lieve de Maeyer, die het publiek op haar beurt kennis zal laten maken met enkele jonge audiotalenten. Op deze avond, met werk van Judith Ameel, Rick Uilenbroek en Margot Timmermans, is de rode draad het verglijden van tijd, hoewel we gokken dat deze 90 minuten vooral voorbij zullen vliegen.

Prijs: 10,80 euro onder de 26 jaar (9,60 euro met cultuurkaart).

BANGelijk! - Centrale Aula Gasthuisberg
Zondag 6 en dinsdag 8 maart, respectievelijk 20u00 en 20u30

Het Arenbergorkest, het grootste symfonische studentenorkest van Leuven, moest haar concerten afgelopen winter aflassen, maar deze maand kunnen de muzikanten hun geplande voorstellingen toch opvoeren. Met een mengelmoes van filmmuziek en klassieke stukken plaatsen zij Zimmer en Beethoven naast elkaar in deze ode aan professor Georges Lemaître. Dat belooft een Big Bang te geven.

Prijs: 6 euro voor studenten (5 euro met cultuurkaart).

Openingsavond Interfacultair Theaterfestival - 30CC // Minnepoort
Dinsdag 8 maart, 20u00

Het IFTf, een initiatief van LOKO cultuur, brengt al sinds 2003 verschillende Leuvense kringtonelen samen in een vriendschappelijke competitie. Kom langs op deze openingsavond en laat je door de teasers warm maken voor de zes studententheatergroepen die dit jaar deelnemen. Meer info via www.iftf.be.

Prijs: gratis.

Off the record - OPEK
Woensdag 9 (première) tot zaterdag 12 maart, 20u00

Actrice en theatermaker Sofie Palmers liet zich voor deze voorstelling van fABULEUS inspireren door haar jonge spelers. Zij staan immers centraal in dit stuk dat een portret van de jeugd vormgeeft. Raadselachtige tieners laten het achterste van hun tong zien en bewijzen dat hun zoektocht herkenbaar is voor iedereen.

Prijs: 12,60 euro onder de 26 jaar (11,20 euro met cultuurkaart).

Vernissage Wael Shawky - Museum M
Donderdag 10 maart, 20u00

Egyptenaar Wael Shawky maakt onder andere tekeningen, installaties en films rond de maatschappelijke veranderingen in het Midden-Oosten. Zijn origineel en beeldend werk, dat het midden houdt tussen fictie en historische werkelijkheid, staat in de lente van 2022 in de kijker in een solotentoonstelling in Leuven.

Prijs: gratis. Inschrijven voor de openingsavond is niet nodig.

Fred Hersch + Avishai Cohen + Bram De Looze - 30CC // Schouwburg
Zondag 13 maart, 20u00

Zoals gewoonlijk nodigt Leuven Jazz enkele muzikale grootmeesters uit. Dit jaar is de legendarische pianist Fred Hersch, met ondertussen 18 Grammy-nominaties op zak, een van deze talenten. Vergezeld door Avishai Cohen en Bram De Looze maakt hij binnenkort de Stadsschouwburg onveilig. Een jazzlegende als deze kan je toch niet zomaar laten passeren?

Prijs: 17, 22 of 25 euro als VVK (3 euro duurder aan de kassa). Met een cultuurkaart krijg je 2 euro korting.

Powered by Labrador CMS