voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 3 -16 oktober

Het is zover: het academiejaar is opnieuw van start gegaan. De lessen zijn begonnen en de drankjes op de Oude Markt beginnen te vloeien. Hoog tijd om het stof van die culturele agenda te blazen!

Gepubliceerd

Hierbij enkele tips om ook je culturele jaar feestelijk in te zetten.

Open Cinema: Studentendag – Cinema ZED

Dinsdag 4/10, vanaf 14u

Een posterbeurs met retro filmposters, een gratis drankje en een kijkje achter de schermen: Cinema ZED opent het academiejaar met een dag vol activiteiten voor studenten – en dat allemaal gratis! Laat je verrassen door de sneak preview of ga voor de blockbuster: een avond vol filmisch vertier is gegarandeerd.

Gratis. Tickets verkrijgbaar aan de balie een uur voor de vertoning. Vraag voor de posterbeurs je gratis ZED-studentenkaart aan.

Loving is Allowed – 30CC/Minnepoort
Woensdag 5/10, 18u en 21u

Ooit al eens gehoord van een silent disco die tegelijkertijd een theaterstuk is? Collectief Elan(d) nodigt je uit voor een uniek 'danstheaterfeest', waar je zelf mee op de planken staat. Een unieke kans voor de cultuurfanaten die ook wel van een feestje houden!

Prijs: €16. Kortingen voor -26 jarigen (10%) en cultuurkaarthouders (20%)

Jazz op zondag: Gustaf Ljunggren en Emil de Waal – Studio STUK
Zondag 9/10, 19u30 deuren, 20u30 optreden

Live jazz in een café is cool, maar live jazz in een iconische discotheek uit de jaren 80 is cooler. Jazz op zondag van STUK verhuist in de herfst tijdelijk naar studio Manhattan aan de Vaartkom. Grijp dus je kans om dit Deens-Zweedse duo te beluisteren op een buitengewone locatie die hun muziek ongetwijfeld nog intrigerender zal maken.

Gratis toegang

TakeOff UUR KULTUUR: The Haunted Youth – Het Depot
Dinsdag 11/10, 21u

Muzikaal talent van eigen bodem? Yes, please! Na afgelopen zomer op alle festivals te hebben geschitterd, verzorgt The Haunted Youth nu de aftrap van UUR KULTUUR. Neem gratis een vriend(in) mee en wordt samen in trance gebracht door dromerige deunen à la MGMT en Slowdive.

Gratis met cultuurkaart

An evening with Jon McGregor: Herman Servottelezing – 30CC/Schouwburg
Dinsdag 11/10, 20u

Literatuurliefhebbers: opgelet! De Herman Servottelezing zet hedendaagse Engelstalige auteurs in de spotlight – inclusief muzikale begeleiding. Laat je inspireren door Jon McGregor, die meerdere nominaties voor de Booker Prize op zijn naam heeft staan. Net als zijn romans zal deze avond in thema staan van natuur, mysterie en spanning.

Prijs: €10. Kortingen voor -26 jarigen (10%) en cultuurkaarthouders (20%)

Preparee meert aan – Pieter De Somer Aula
Donderdag 13/10, 19u30

Wie zin heeft in een avondje goed lachen, houdt 13 oktober best vrij. Het studenten improvisatietheater Preparee is terug van nooit weggeweest en belooft een openingsshow vol mopjes, komische mimieken en spelletjes. Wie weet krijg je zelf wel zin om aan impro te doen: bij Preparee ben je alvast altijd welkom!

Prijs: €3 voor studenten

Powered by Labrador CMS