artikel> Mike Naert (Het Depot)

Cultip : maart

Het culturele aanbod in Leuven is groot. Daarom schiet een Leuvense expert te hulp en maakt hij/zij een interessante selectie. Deze maand is het de beurt aan Mike Naert, directeur van Het Depot.

Gepubliceerd

Tip 1: 12-20 maart, Leuven Jazz

“Wat sowieso wel belangrijk is om mee te nemen volgende maand is Leuven Jazz. Dat is een stadsfestival met een zeer gevarieerde line-up bestaande uit een mix van oude meer traditionele jazz en cross-overjazz. Het Depot doet mee aan Leuven Jazz maar er zijn ook voorstellingen in 30CC, OPEK en in een aantal cafés."

"Zelf kijk ik het meest uit naar de twee STUFF-concerten en naar Omar (vrijdag 18 maart, Het Depot, red.), een van de beste soulstemmen ter wereld denk ik.”

Tip 2: 11-26 maart, Afrika Filmfestival

“Ook de moeite is het Afrika Filmfestival. Het is echt een uniek evenement. Het toont bovendien hoe rijk de Afrikaanse cultuur is. Hopelijk leggen we met de afterparty op 25 maart een mooie cross-over naar het Depotpubliek,” aldus Mike Naert.
De organisatie van het festival ziet het als haar missie om het beperkte Afrikaanse filmaanbod in Vlaanderen uit te breiden. En ook om Afrika, dat in de media wordt afgeschilderd als continent van aidspatiënten, dictators en verkrachte vrouwen, eens van een andere kant te belichten. Naast Leuven, de uitvalsbasis voor het festival, zijn er ook vertoningen in andere steden.

Tip 3: 18 maart – 5 juni, Oriol Vilanova, Museum M

“Ik kreeg deze week de uitnodiging voor de vernissage en vond het een zeer originele insteek. Eigenlijk gaat de expo over hoe je werken tentoonstelt." vertelt Mike Naert. "Dat doet Oriol Vilanova onder andere aan de hand van oude postkaarten die hij vindt op rommelmarkten. Ik was geïntrigeerd en ga zeker zelf eens een kijkje nemen.”

In deze tentoonstelling getiteld At first sight gaat Vilanova na welke verhalen kunstobjecten vertellen en hoe kunst zich verhoudt ten opzichte van het publiek. Het werk van deze Spaanse kunstenaar bestaat uit installaties, performances en teksten.

Powered by Labrador CMS