satire> KU Leugen

Corona zet stad op weg naar behalen Leuven 2030-project

Het hoeft niet allemaal kommer en kwel te zijn dezer dagen. Leuven 2030 dat als doel heeft om Leuven klimaatneutraal te krijgen meldt dat het de goede richting uitgaat.

Gepubliceerd

'We gaan niet zeggen dat we blij zijn dat deze crisis momenteel heerst, maar ergens is het wel het mirakel dat we nodig hadden,' klinkt het met een grijnslachje bij de beweging. 'We wisten echt niet meer van welk hout pijlen maken, om ervoor te zorgen dat de uitstoot van auto's te verminderen in de binnenstad – en dan kwam die quarantaine als een godsgeschenk uit de lucht vallen.'

De klimaatneutrale cijfers die lange tijd onhaalbaar leken, kunnen op deze manier toch behaald worden. De crisis heeft de organisatie ook op ideeën gebracht voor volgende acties. 'We gaan zeker eens bekijken welke virussen er zo nog op de markt zijn,' meldt Leuven 2030. 'Een heel overdraagbare versie van de griep, een variatie op tyfus of zelfs de goeie ouwe Spaanse griep.' De organisatie wil geen enkele optie op voorhand uitsluiten. 'We gaan de mensen nog goed laten afzien… tot ze groen zien', besluit de woordvoerder met een knipoog.

Powered by Labrador CMS