satire> KU Leugen

Kevin plant herexamens nu al

Wie zijn ISP invult krijgt er ook meteen zijn examendata gratis bij. Na een blik op zijn examenrooster beseft Kevin dat de januari-examens een verloren zaak zijn.

Gepubliceerd

'Die januari-examens zijn nu al een verloren zaak', laat Kevin optekenen. 'Op zich zijn mijn examenmomenten wel goed gespreid, maar er komt meer bij kijken dan enkel de data.' Volgens de eerste-, tweede-, en derdebachelorsstudent moet er ook gekeken worden naar de specifieke vakken, de nieuwjaarsblues en onverwachte gebeurtenissen.

'Ik heb net mijn eerste les Religie gehad en ik weet nu al dat ik dat vak ga laten liggen tot de namiddag voor mijn examen. Dat is nu zo ingepland, dus ik kan eigenlijk alweer een kruis trekken over mijn Pukkelpop volgend jaar.' De januari-examens vallen natuurlijk ook na de kerstvakantie en meerdere feestdagen. 'Ik moet ook gewoon een paar rustdagen inplannen om te bekomen van al die eetfestijnen en nonkel Karels licht racistische tirades. Daar houden ze bij de examenplanning ook geen rekening mee', verzucht Kevin.

'Ik zie het trouwens ook nog gebeuren dat Netflix de blokperiode aangrijpt om een van hun nieuwe series te droppen. Dat zijn ook weer minstens twee dagen – als je je best doet – die je dan verliest tijdens de blok.' De moed laat Kevin er echter niet door zakken. 'Ik heb al elk jaar mijn streng getrokken', knipoogt hij guitig. 'Oké, ik heb altijd herexamens en neem vaak vakken mee, maar dat is mijn eigen keuze!'

Powered by Labrador CMS