nieuws> Twee vakken aan faculteit Letteren krijgen andere docent

Docent in opspraak geeft voorlopig geen les meer

Een professor waarover Het Laatste Nieuws vorige week berichtte, geeft voorlopig geen lessen meer. Een maatregel om de rust te bewaren, klinkt het.

Gepubliceerd

Dossier

Lees alle artikels uit ons dossier grensoverschrijdend gedrag hier.

Studenten van een bachelorvak aan de faculteit Letteren hebben vandaag te horen gekregen dat ze een andere docent krijgen, 'als gevolg van de berichten in de pers'. De docent van het vak kwam vorige week in opspraak in een stuk van Het Laatste Nieuws. Daarin blijkt dat de docent zich in de periode 2010-2018 schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

De universiteit heeft in 2018 een remediëringstraject opgesteld voor de professor, dat afloopt in september 2022. Aan dat traject verandert niets. 'Deze ordemaatregel op zich houdt geen heropening van het dossier in', bevestigt Letterendecaan Liesbet Heyvaert aan Veto. De universiteit beschouwt de zaak als afgesloten – mits het remediëringstraject.

Twee vakken

De ochtend waarop Het Laatste Nieuws publiceerde, heeft de docent ook lesgegeven, bevestigen ooggetuigen. De prof geeft dit semester sowieso maar twee vakken. 'Het is toeval dat ik in het tweede semester maar twee vakken heb', vertelt hij aan Veto. 'In het eerste semester doceer ik vijf vakken.' Ook voor het andere vak is er een vervanging voorzien.

'We zijn van oordeel dat het op dit moment voor de studenten, voor de rust en de sereniteit beter is dat de docent de vakken niet geeft', legt Heyvaert de beslissing uit.

'Er waren vragen van studenten en personeelsleden bij het dossier', vertelt Heyvaert. Verder wil ze niet communiceren. De faculteit was van plan om op korte termijn nog te communiceren met de studenten over de zaak, maar om praktische redenen is er nu al informatie gegeven over de vakken.

Powered by Labrador CMS