artikel> VUB had woensdag al aangekondigd

KU Leuven naar code rood in Brussel

De Brusselse KU Leuven-campussen volgen de VUB en schakelen maandag naar code rood. Eerstejaarsvakken kunnen wel in code oranje blijven, net als andere uitzonderingen.

Gepubliceerd

De universiteit heeft deze avond laten weten dat vanaf maandag de meeste fysieke lessen op de Brusselse campussen worden opgeschort. Eerstejaarsvakken kunnen wel in code oranje blijven doorgaan, al beslissen de opleidingen daar zelf over.

'Ook voor opleidingsonderdelen die niet of nauwelijks online aangeboden kunnen worden, zoals de studio's in Architectuur of vakken met veel permanente evaluatie in Toegepaste Taalkunde, kan een uitzondering gemaakt worden,' vult Tom Van Puyenbroeck, academisch beheerder van de Brusselse campussen aan. 'De precieze modaliteiten werken we zo snel mogelijk uit.'

Tot nu toe zat de KU Leuven ook in Brussel in code oranje. Dat betekende een bezetting van 1 op 5 in de grotere auditoria en een een bezetting van 1 op 2 in de kleinere ruimtes.

Late communicatie

De KU Leuven communiceert relatief laat in vergelijking met de VUB. Die stuurde haar boodschap woensdag al uit, terwijl beide universiteiten wel op dezelfde dag zullen starten in rood.

Rector Luc Sels liet in een eerder interview in Veto al verstaan dat code rood voor Brussel hem niet uitgesloten leek. De elf andere campussen van de KU Leuven blijven ondertussen voorlopig in code oranje. 'We blijven de situatie uiteraard op de voet volgen, en als het nodig is zullen we ook voor andere locaties de nodige stappen zetten', aldus Sels.

Het COVID-19-dashboard van Sciensano toont dat Brussel van de Vlaamse universiteitssteden het hoogste aantal gevallen per 100.000 inwoners kende de voorbije veertien dagen (1563). Daarna volgen Antwerpen (885), Gent (530), Leuven (477) en Hasselt (385).

Powered by Labrador CMS