artikel> Minder studenten in één aula voor social distance

KU Leuven wil examens in juni, maar gedeeltelijke herplanning

'Alle scenario's gaan ervan uit dat we in juni examineren', heeft rector Luc Sels donderdagavond gezegd op ROBtv. Vandaag volgt meer duidelijkheid.

Gepubliceerd

Lees ook

Examenperiode KU Leuven duurt week langer

Examens in de blokperiode mogelijk

Update: de universiteit communiceerde ondertussen. Lees hier onze analyse.

De KU Leuven neemt hoe dan ook in juni examens af, meldt de rector. Als die examens fysiek op de campus kunnen doorgaan, zal de universiteit extra examenmomenten inplannen om de social distance te garanderen.

De rector gaf nog geen duidelijkheid over hoe de examens in juni zouden doorgaan indien fysiek examineren op de campus nog niet kan op dat moment. Vandaag volgt meer communicatie.

Vlaamse coördinatie

Donderdag hebben de Vlaamse rectoren samengezeten om hun aanpak te coördineren. De UGent communiceerde 's namiddags als eerste haar nieuwe planning, daarna volgden de UHasselt en de VUB. Om een spreiding over de UGent-aula's te garanderen bij bachelorstudenten, moeten mastervakken daar zoveel mogelijk omschakelen naar digitale alternatieven.

De UGent specificeerde twee bijkomende scenario's: indien op 1 juni nog geen fysieke on campus examens mogelijk zijn, wordt 15 juni als startdatum genomen en worden de examens van voor die datum herpland. Als ook 15 juni niet lukt, voorziet men 10 augustus als startdatum.

Powered by Labrador CMS