nieuws> Prof gaf sinds februari geen les meer

KU Leuven zet samenwerking met omstreden docent stop

Een docent die in februari in opspraak kwam, stopt vanaf vandaag aan de KU Leuven. Deze maand nog startte er een tuchtprocedure tegen de man. Die eindigt met zijn vertrek.

Gepubliceerd

Een hoogleraar aan de KU Leuven die in februari in opspraak kwam na een artikel in Het Laatste Nieuws, vertrekt aan de KU Leuven. Dat is in onderling overleg beslist, zo meldt Liesbet Heyvaert, decaan van de faculteit Letteren, in een mail naar personeel en studenten.

In de mail van Heyvaert, die vooraf door de docent werd nagelezen en goedgekeurd, wenst hij zich uitdrukkelijk te verontschuldigen aan 'alle studenten en collega's die hij door een ongepaste uitlating of handeling gekwetst heeft'.

Zijn vertrek gaat vanaf vandaag in. Hij is niet meer te vinden in de Wie is wie van de KU Leuven. Het universiteitsbestuur en de faculteit hebben 'contractueel afdwingbare afspraken' gemaakt over een bezinningsperiode voor de prof. Tot 31 december 2022 mag hij geen andere professionele activiteiten uitoefenen.

Voor 2018

In een eerste reactie liet de universiteit nog weten dat er sinds 2018 een remediëringstraject loopt voor de prof, dat zou aflopen in september 2022. Daaraan zou in eerste instantie niets veranderen. De feiten waar het HLN-artikel het over had, gingen over de periode 2010-2018.

Sinds februari geeft de man al geen les meer aan de faculteit Letteren, om de rust te bewaren. Toen zei Heyvaert aan Veto dat die ordemaatregel 'op zich geen heropening van het dossier inhoudt'.

Deze maand nog werd een tuchtprocedure tegen de professor gestart. Door zijn vertrek wordt de tuchtprocedure automatisch stopgezet. 'We kunnen een tuchtprocedure niet verderzetten als iemand hier niet meer werkt', klinkt het bij de persdienst van de KU Leuven.

  • Dit artikel is geüpdatet.
Powered by Labrador CMS