nieuws> Storing aan loginsysteem

Toledo ligt even plat in de blok

Het centrale loginsysteem van de KU Leuven heeft een paar uur platgelegen op zaterdag. Studenten konden niet aan hun lesmateriaal en op studentenresidenties soms niet aan internet.

Gepubliceerd

Vanaf zaterdagochtend sijpelden de meldingen binnen bij de ICT-dienst van de KU Leuven. Studenten konden niet aan hun lesmateriaal op het digitale leerplatform Toledo, aan hun e-mail en aan andere toepassingen waarvoor ze zich moeten inloggen.

'Je bent niet gemachtigd om deze toepassing te raadplegen', kregen studenten te lezen. Hetzelfde gold voor personeelsleden van de KU Leuven en studenten aan hogescholen binnen de Associatie KU Leuven, zoals UCLL. Op KU Leuven-residenties hadden veel studenten last om in te loggen op de wifisystemen.

Half uur

De oorzaak lag bij een probleem met het centrale loginsysteem van de KU Leuven, zo bevestigt rector Luc Sels via sms. Om 10u tweette hij dat het probleem gedetecteerd was en de oplossing geïmplementeerd werd. Daarna zou het nog een half uur duren voor het centrale aanmeldingsysteem terug live was.

De storing komt bijzonder ongelegen, zo gaf de rector toe. Maandag vinden de eerste examens plaats aan de KU Leuven.

Powered by Labrador CMS