nieuws> Politika verbaast iedereen

Apolloon wint opnieuw, Ekonomika herovert derde plaats

Apolloon wint voor de derde keer op rij de 24 urenloop. VTK kon het blauwe vuur 's namiddags en 's avonds niet meer aan. Ekonomika staat voor het eerst sinds 2017 weer op de derde plaats.

Gepubliceerd

Vind alles wat Veto schreef over de 24 urenloop hier.

Het is weer gebeurd: voor de zesde keer op rij sneuvelt het record. Apolloon haalt 1080 rondjes, 2 meer dan in 2019. Daarmee waren de sportkotters VTK opnieuw te snel af.

De grote verrassing van de wedstrijd was Politika. Normaal bengelen de Sociale Wetenschappers onderaan het peloton, met in 2019 de op één na laagste plaats. Er waren besprekingen om de kring toe te voegen aan het allegaartje van Runner's High, maar dat die zijn afgesprongen doet Politika geen pijn: de kring is met verve in de top 10 geraakt.

Politika verbreekt ook hun persoonlijke record van 805 rondjes uit 2018, en belandt historisch genoeg op de negende plaats. Op het einde was er nog een spannend duel met Atmosphere, de loopploeg van een groep wetenschapskringen. Dat hebben ze heel nipt gewonnen.

Ekonomika breaks free

Bij Ekonomika is het groot feest: de laatste twee jaar moest de kring het nog afleggen tegen de bio-ingenieurs van LBK voor de derde plaats. Deze keer hebben ze die heroverd. Dat was niet altijd evident: de eerste drie uren van de wedstrijd stonden ze nog op de vijfde plaats en moesten ze zowel LBK als Industria voorlaten.

De nacht was gunstiger voor Ekonomika, tot ze vanaf 7u weer LBK moesten voorlaten. Vanaf de middag stond Ekonomika weer op voorsprong. Die hebben ze de rest van de wedstrijd kunnen behouden. Ekonomika heeft daarmee eveneens hun record gebroken, net als de rest van de top vier.

Medica en Wina zijn de enige kringen die consistent hun plaats wisten te behouden: Medica op 6, Wina op 7.

In mineur

Ondanks de grote vreugde dat de 24 urenloop na een heel jaar afwezigheid terug is, was het nog steeds een editie in mineur. Al sinds 13u30 op woensdag zat het evenement quasi vol, omdat maar 4450 mensen toegelaten waren. Op de startavond dinsdag was er chaos aan de ingangen.

De livestream vormde een mooi alternatief: Broadkastr bracht de sfeer van de wedstrijd 24 uur lang op een goede manier weer. De kans lijkt dus groot dat die volgend jaar terugkomt, al zal het dan met iets meer reclame zijn. De livestream heeft LOKO nu zo'n 10.000 euro gekost.

Dat het record opnieuw is gesneuveld, is waarschijnlijk grotendeels te danken aan het weer. Het heeft geen seconde geregend. Apolloon was op voorhand voorzichtig over het record - enkel zonder regen zou het lukken om dat te breken.

Dit artikel is geüpdatet op 27 oktober 2021.

Powered by Labrador CMS