reportage> Falafelzaak ALFALFA opent de deuren

Bar Stan komt met nieuw snackbarconcept

Hippe vogels kunnen sinds kort hun hart (en hun eten) ophalen bij ALFALFA, het kersverse broertje van Bar Stan.

Gepubliceerd

Het team achter de bekende buurtbar Bar Stan slaat de handen ineen met chef Abd van ‘De Groene Hoek’, een snackbar die begin 2017 de deuren opende in het pand van de oude Carwash op de hoek van de J.P. Minckelersstraat en de Van Monsstraat.

Het nieuwe concept, ALFALFA, bouwt verder op Abd's authentiek Palestijns falafel-recept, dat bij Bar Stan duidelijk erg in de smaak viel. Wie een kopie van buurtbar Bar Stan verwacht, komt met andere woorden bedrogen uit. ALFALFA is, in de kern, immers een snackbar. Wel is het aanbod uitgebreid met allerlei hapjes, zoals gegrilde halloumi, en een nieuwe drankkaart, inclusief IPA-bieren uit blik, verse thee en koffie van MOK.

Met ALFALFA hoopt het Bar Stan-team een nieuw élan te geven aan de buurt van het Sint-Maartensdal. Zo zal je in de zomer ook van op de terrasjes en op de bankjes kunnen uitkijken op de iconische woontorens van architect Renaat Braem.

Leuk detail: de naam ALFALFA is naast een (bijna perfect) anagram van falafel, ook een vast ingrediënt (de kiemen van Luzerne, als topping op de gerechten) en een verwijzing naar de mascotte van de zaak: Alfalfa, personage uit de nostalgische tv-serie ‘de boefjes’, inclusief ‘alfalfa-sprout’ op het hoofd.

Powered by Labrador CMS