nieuws> Loopploegen willen lopers lokken

Beloningen voor de lopers van de 24 urenloop

De ploegen op de 24 urenloop beloven hun lopers verschillende prijzen, beloningen en tegenprestaties om het beste uit hen te persen. Zie hier een incompleet overzicht.

Veel loopploegen hopen meer benen op de piste van de 24 urenloop te lokken met behulp van prijzen, beloningen en tegenprestaties. Die beloftes worden vaak weken op voorhand verspreid op sociale media en lopen uiteen van drankbonnetjes tot een heuse skireis.

De waarde van deze beloningen wordt beperkt door het wedstrijdreglement van LOKO. Een loopploeg staat vrij om beloningen uit te delen met een totale cumulatieve waarden van 20 euro.

Vanaf dat dit bedrag overschreden wordt, zijn het geen beloningen meer maar prijzen. Deze mogen ook niet zomaar gegeven worden aan een loper, maar moeten op een bepaalde manier verloot worden. Een loper mag ook nooit meer dan twee prijzen ontvangen. Loopploegen die deze regels overtreden, kunnen zelfs gediskwalificeerd worden door LOKO.

Sportieve prijzen van Apolloon

Enkele ploegen verloten prijzen ter waarde van honderden euro’s om het vuur aan de schenen van hun lopers te leggen.

Studenten die graag mee met VRG op skireis willen gaan, lopen best nog snel een rondje voor VRG-Crimen. Wanneer je een rondje loopt, verdien je bij deze loopploeg een tombolaticketje waarmee je ook kans maakt op bijvoorbeeld een Nespresso koffiemachine of duotickets voor Disneyland Parijs. De juristen verloten een impressionante lijst aan prijzen.

VTK heeft een complexe tombola ontwikkeld om te proberen de winning streak van Apolloon te breken. Zowel individueel als in groep kan je door snel te lopen punten verzamelen waarmee je de kans op een prijs kan verhogen. Als je een rondje onder de 1’25” loopt krijg je een punt, maar de cheeta's onder de leeuwen van VTK die erin slagen onder de 1'13" te lopen, krijgen 10 punten.

Prijzen waar de winnaars van de tombola van VTK uit kunnen kiezen, zijn onder andere een sessie indoor skydiven voor 2 personen, Disney+ voor een jaar of bonnetjes voor een vat in het Elixir.

Ook bij Apolloon kan je mogelijks mee op skireis, wanneer je voor deze topfavoriet minstens tien rondes gelopen hebt. De andere prijzen van deze loopploeg verraden hun sportieve origine: er worden bonnen verloot voor het Runners' Lab (schoenadvies op maat), voor DEXA-scans (meet je botdichtheid) en van de Sit & Sleep (ergonomisch meubilair).

Bicky's en t-shirts

Veel sportploegen zijn bescheidener met hun prijzen en beloningen. De meeste ploegen gooien sowieso eet- en drankbonnen naar het hoofd van hun lopers. Politika geeft zo een bonnetje voor een drankje per twee rondjes en als je vier rondjes loopt, kan je van hen een Bicky krijgen.

Bij Wina zijn de Bicky’s goedkoper geprijsd, of waarderen ze hun lopers juist meer? Overdag krijg je een bonnetje voor hun eetstand per ronde en ‘s nachts kreeg je er zelfs twee.

De kotbewoners van Pedal lokken hun lopers met de belofte van jenever op de afterparty: een gratis shotje bij vier rondes en dan een extra shotje per twee rondes die je daarna nog loopt. Katy Rebeck, die het openingsrondje voor Pedal liep, was in ieder geval overtuigd: ‘Ik ben van plan er acht te lopen (lacht).’

Het aanbod van prijzen bestaat voor de rest uit bijvoorbeeld de kans om een browniebox van Quetzal te winnen bij Psycho. De beste lopers van Runners’ High worden beloond met een bon van 10 euro bij Duplico Printshop en een geheime, in hun woorden ‘bereleuke’ extra prijs.

Merch in alle vormen en kleuren is ook een populair middel om lopers warm te maken. Bij OKeR kan je een pinnetje met het UCLL logo winnen als je een rondje loopt, maar enkel voor OKeR-leden en dan nog maar tussen 2 en 6 uur. De toegewijde loper kan een drinkfles krijgen na tien ronden.

De topfavorieten van de 24 urenloop, Apolloon en VTK, beloven hun toplopers speciale editie t-shirts voor de moeite: VTK aan hun drie beste lopers en bij Apolloon krijg je een lustrumeditie t-shirt na acht rondjes.

Tattoo's en springkastelen

Naast, of in plaats van prijzen, beloven sommige ploegen een zotte tegenprestatie als hun lopers een bepaald doel halen.

The Bear Minimum van Runners’ High hebben een hele rits tegenprestaties klaar staan, variërend van het haalbare (Babylon deelt kleurplaten van beren uit en Alfa organiseert een berenfilmmarathon bij 500 rondes) tot het eerder onwaarschijnlijke (een springkastelenfeest op het Ladeuzeplein als er 1000 rondes gelopen worden).

De praeses en vice-praeses van Lerkeveld hebben veel over voor de winst van hun loopploeg: ‘Als wij voor Wina eindigen, dan zetten we een tattoo!’ Voorlopig moeten ze echter nog geen schrik hebben voor een permanente afbeelding op hun lichaam: op dit moment staat Lerkeveld een boel rondes achter op Wina.


Powered by Labrador CMS