artikel> Ook campus Brugge verhuist naar nieuw gebouw

Campus Brugge: "We willen geen Gent of Leuven worden."

Net als campus Oostende verhuist ook campus Brugge van gebouw. “Bouwen is zeker in West-Vlaanderen nog altijd het beste bewijs van vooruitgang,” meent academisch beheerder Marc Depaepe.

Gepubliceerd

ID-kaart

  • 163 studenten
  • BA Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (eerste 2 jaar)
  • Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen
  • Academisch beheerder: Marc Depaepe

Dit jaar studeren er voorts alleen studenten uit de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen op campus Brugge. Volgend jaar komen daar eerstejaarsstudenten Ingenieurswetenschappen bij en vanaf eind 2017 verhuist ook Oostende naar diezelfde campus (zie artikel campus Oostende). Dat alles is goed voor een stevige investering van 20 miljoen euro.

“Door de integratie ontstonden twee kleine, relatief geïsoleerde entiteiten die in cohabitatie met VIVES moesten verder doen,” vertelt Depaepe. “Het samenbrengen van beide campussen lag dan ook voor de hand. Bouwen is, zeker in West-Vlaanderen, nog altijd het beste bewijs van vooruitgang. ”

Depaepe hoopt dat daarmee de visibilteit van de KU Leuven wordt vergroot. “Een eigen gebouw moet de identiteit van de KU Leuven in Brugge verder helpen garanderen. Brugge geniet als stad wereldfaam en daar kan de KU Leuven alleen maar beter van worden.”

Brugge, studentenstad?

De bouw van een nieuwe campus komt goed uit voor Brugge, dat zich al jaren steeds meer als studentenstad profileert. “Jarenlang huppelde Brugge wat achterop,” meent Brugse schepen van studentenzaken Franky Demon, “maar nu zie ik de toekomst positief in. Ik ben er zeker van dat we een mooie inhaalbeweging zullen maken ten opzichte van de andere studentensteden.”

“We hebben echter niet de ambitie om een grote studentenstad te worden,” vervolgt Demon, “maar willen sterk zijn in en door onze kleinschaligheid. Brugge is geen Gent of Leuven en dat willen we ook nooit worden. We willen andere steden dus ook niet beconcurreren.”

Of Brugge wel genoeg te bieden heeft voor studenten? “We hebben ook een rijk caféaanbod en we organiseren tal van activiteiten. Studenten zullen zich hier absoluut niet vervelen,” denkt Demon.

Dat bevestigt studentenvertegenwoordiger Bart Vandaele. "Wat betreft het uitgaan is het hier zeker oké. Er zijn trouwens een aantal studentenclubs die de moeite waard zijn, al hebben die bij kiné-studenten niet zo'n grote aantrek, die wachten misschien liever tot in Leuven."

Powered by Labrador CMS