reportage> 'Ge hebt toch geen tetten?'

Kreten op de 24 urenloop

In de nacht vallen de kreten stil. Slechts enkele lone wolves huilen in de nacht: ‘Apolloon hongersloon.’

Gepubliceerd

Slagzinnen roepen langs de kant van het parcours, is waarschijnlijk even oud als de 24 urenloop zelf. Dit jaar liggen haat en liefde echter kort bij elkaar.

‘LO is een keuzevak! Apolloon hongersloon!’ roepen enkele sympathieke supporters met de halflege fles rum in de hand bij de stand van VTK.

Naast VTK, op de startplek van Apolloon, zijn minder scherpe commentaren te vinden. Als reactie op deze zinnen zeggen charmante dames: ‘VTK is top.’ Al counteren andere supporters die positiviteit met slechts een neologisme: ‘VTKloot.’ Apolloon is verdeeld.

In tegenstelling tot Apolloon is er bij Wina eenheid. ‘Wina staat alleen. We doen de 24 urenloop enkel met Wina, we moeten niets hebben van Ekonomika ook al zijn ze onze buren’, vertelt een afgestudeerde fysicus van Wina. ‘We hebben niemand nodig’, klinkt het er klaar en duidelijk.

Naast de vijandige kringen moeten ook vrouwen en homo’s eraan geloven. Vrouwen worden geloofd door de casanova’s van dienst maar worden liever niet op de looppiste gezien door enkelingen. ‘Blijven lopen! Nie stoppen! Ge hebt toch geen tetten?’ En de stembanden worden gesmeerd door herhaaldelijk ‘homo’ te zingen naar toevallige passanten op de piste.

Tegen de ochtendgloren zullen er misschien frissere geluiden weerklinken.

Powered by Labrador CMS