artikel> Actie Love Leuven kent feestelijke afsluiter

Leuvenaars en studenten fietsen samen 39.000 kilometer niet

Love Leuven is de fietsactie die Leuvenaars en studenten dichter bij elkaar moest brengen. Deze week werd die actie feestelijk afgesloten.

Gepubliceerd

We schreven eerder over de opstart van Love Leuven. Het project werd begin vorig jaar ook voortgezet.

‘De studenten en de Leuvenaars fietsen samen de wereld rond’,het was de catchphrase van dezeeditie van Love Leuven. De campagne van de stad en de universiteit omLeuvenaars en studenten dichter bij elkaar te brengen, bestaat al enkele jaren.

Dit jaar stond de actie in het teken van beweging: in Leuven werden op verschillende plaatsen fietsen neergezet, waar een student en een Leuvenaar al fietsend een gezellige babbel konden houden. Op die fietsen zat een teller, die moest meten hoeveel kilometers er werden gefietst. Doel? 40.000 kilometer, de wereld rond.

‘Aanvankelijk was het plan om 40 000 kilometer te fietsen, daar zijn we later ietwat op teruggekomen’

Rik Gosselink, vicerector studentenbeleid

Op woensdag 22 september werd deze editie feestelijk afgeslotenmet een receptie in het stadhuis. Vicerector studentenbeleid Rik Gosselink nam hetwoord om de campagne even toe te lichten: ‘Aanvankelijk waren we van plan om dewereld rond te fietsen, dat is 40.000 kilometer. We zijn daar dan laterietwat op teruggekomen, maar daarmoeten we ons niet voor schamen. Het uiteindelijke doel was om Leuvenaars enstudenten dichter bij elkaar te brengen en daar zijn we zeker in geslaagd.’ Uiteindelijkfietsten de Leuvenaars en de studenten samen 1191 kilometer.

Ook kondigde Gosselink het thema voor de volgende editie aan: die zal volledig rond duurzaamheid draaien. ‘Het is nog nietconcreet, we zijn nu aan het nadenken welke aspecten we in het licht willenzetten.’

Powered by Labrador CMS