artikel> 287 deelnemers bewegen voor het goede doel via Strava

Psychokring loopt geld bijeen voor Tele-Onthaal in quarantaine

Psychokring zette een initiatief op dat studenten aanmoedigt via strava te lopen. Bij genoeg verzamelde kilometers doneren ze aan Tele-Onthaal. Er zijn bijna driehonderd geregistreerden.

Gepubliceerd

Wie zelf zijn verhaal kwijt wil of hulp nodig heeft, kan contact opnemen met Tele-Onthaal. Dat kan telefonisch 24/7 gratis en anoniem op 106, of via chat (elke avond van 18u-23u en ook op woensdag-en zondagnamiddag).

'Met deze actie vangen we als het ware twee vliegen in één klap', vertelt preses van Psychokring Lina Sidoroff. 'Enerzijds weten we dat bewegen goed is voor de (mentale) gezondheid, anderzijds steunen we een goed doel. Wij hebben ervoor gekozen om Tele Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel te steunen.'

Psychokring weet dat de coronacrisis een reële impact heeft op de mentale gezondheid van velen. 'Tele-Onthaal krijgt meer oproepen binnen, mensen hebben meer nood aan psychologische hulp. Door Tele-Onthaal te steunen kunnen zij kwalitatieve hulp bieden.' Op hun site vermeldt Tele-Onthaal dat één derde van de telefoontjes betrekking hebben op Corona. In april ontvingen zij 25,2% meer oproepen dan anders.

Vijfzuidend kilometer vlot gehaald

'De lopers gebruiken de app Strava, die het aantal gelopen kilometers registreert. Ons vooropgezet doel was vijfduizend gelopen kilometers halen, dan zou Psychokring vijfhonderd euro doneren: dat is dus tien cent per gelopen kilometer. We hebben de kaap van vijfduizend gehaald op drie mei. We zijn heel trots op alle lopers.' Ter vergelijking: wie vanuit Leuven te voet naar Athene vertrekt, heeft bij aankomst 2599 kilometers in de benen.

De actie is nog niet afgelopen: 'ons volgende doel is de grens van tienduizend kilometer. Wanneer we die kaap bereiken, doneren we nog eens tweehonderdvijftig euro.' Gisterenavond (woensdag 13 mei) stond de teller op 8832 kilometer.

Contact tijdens quarantaine

Het idee komt er na een brainstorm over hoe de kring nog contact kon houden met haar leden. 'We bekeken hoe we in quarantaine toch nog mensen konden blijven betrekken.' En dat leverde resultaat.

De actie van Psychokring loopt nog tot zeventien mei. Sidoroff benadrukt dat de actie niet louter voor de studenten psychologie openstaat: 'Alle studenten kunnen meelopen. Of zelfs je mama of papa als die graag loopt kan meedoen.' Geïnteresseerden vinden een link in het Facebookevenement om zich aan te melden.

Ook andere kringen hebben hun weg gevonden richting Strava: Ekonomika organiseerde Strava Battles, Chemika stelt schema's op voor lopers en fietsers.

Powered by Labrador CMS